Viktor Fischer was erg blij met de overwinning op PEC Zwolle. Tegenover Barbara Barend van Eredivisie Live zei de jonge Deen hij een goede wedstrijd speelde. Het was de eerste keer dat Fischer in de basis stond in een competitiewedstrijd. Zijn twee doelpunten zorgden dus voor een gouden randje. “Toen ik het eerste doelpunt scoorde had ik een goed gevoel. Ik heb goed gevoetbald en mijzelf goed vrijgespeeld. Gelukkig heb ik ook nog de tweede gemaakt en een assist gegeven.”

Fischer voelde zich goed in de rol die hij kreeg toebedeeld. “Ik probeerde de ruimte zo goed mogelijk te benutten en deze ook voor mezelf te creëren.” De jongeling gaf aan dat hij van Ajax-coach Frank de Boer weinig instructies mee had gekregen. “Ik moest gewoon mijn eigen spel spelen en dat was het.”

De Boer gaf eerder aan dat Fischer “stevige poten” begint te krijgen. De middenvelder geeft aan dat hij veel in het krachthonk zit en ook veel uren op het veld maakt. “Ik ben heel goed bezig tijdens trainingen”, aldus Fischer. Ook na de gewone training doet hij er alles aan om zichzelf te verbeteren, zowel in het krachthonk als op het veld. “Ik zit in een goede periode en ben gewoon heel blij”, eindigde hij met een grote lach op zijn gezicht.