Viktor Fischer wist bij Ajax niet door te breken en vertrok in de zomer van 2016 naar Engeland. De buitenspeler werd gezien als een groot talent, maar had het mentaal zwaar bij Ajax. Bij FC Kopenhagen is hij dit seizoen opgeleefd, met 7 goals en 9 assists in 16 competitieduels.

Maar Fischer heeft oog voor meer dan het voetbal alleen. Een aantal weken geleden kreeg Fischer tegen Odense BK te maken met homofobe spreekkoren aan zijn adres. Hij vertelde aan Via Ritzau: “Homefobe spreekkoren zouden op dezelfde manier bekeken moeten worden als racistische spreekkoren. Ik hoop dat als de Deense bond er niets aan doet, dat Odense het zelf doet. Ik hoop dat ik mensen hiermee aan het denken zet.”

En dat gebeurde: Fischer kreeg veel bijval uit heel Denemarken. Tegen Brøndby IF waren er echter opnieuw homofobe spreekkoren te horen aan het adres van de aanvaller. Fischer liet het er niet bij zitten en besloot opnieuw te reageren, in gesprek met TV2SPORT: “Homo mag nooit een scheldwoord zijn, zeker niet in Denemarken anno 2019.” De Deense bond heeft inmiddels de eerste boetes uitgedeeld. Brøndby en Odense hebben beiden boetes van €3.300 gekregen en de bond heeft aangegeven dat boetes in het vervolg hoger zullen zijn.

Hier hield het echter nog niet op. Lees verder op Twitter: