Virgil van Dijk was woensdagavond met een doelpunt en een assist de grote man bij Liverpool, dat met 1-3 te sterk was voor Bayern München in de Allianz Arena. De aanvoerder van The Reds blikte na de wedstrijd vooruit op de kwartfinales van de Champions League.

“Vooral de tweede helft hebben we gedomineerd”, toonde Van Dijk zich na afloop tevreden tegenover Veronica . “We kregen zelfs nog aardige kansen om de score verder uit te breiden. Maar dit is een fantastische overwinning, heel mooi dat we bij de laatste acht zitten. We hebben hier goed verdedigd en lef getoond aan de bal. Dat hebben we goed gedaan, zeker in de tweede helft.”

Na het doelpuntloze gelijkspel op Anfield Road plaatste Liverpool zich op overtuigende wijze voor de volgende ronde van het miljoenenbal. De Oranje-international heeft geen duidelijke voorkeur voor de volgende tegenstander. “Het maakt me echt helemaal niet uit, we zullen wel weer een Engelse club loten. Ajax? Dat zou een mooi potje zijn. Maar het zou wel lastig worden, want Ajax doet het fantastisch in de Champions League.”

Mogelijke tegenstanders Ajax in kwartfinale Champions League