Benjamin van Leer heeft van zijn eerste dagen als Ajacied genoten. Maandag stond hij voor het eerst op het trainingsveld met zijn nieuwe teamgenoten. “Het was heerlijk om weer op het veld te staan. Fijn trainen met deze jongens. Natuurlijk is er een verschil met Roda, zonder iets negatiefs te zeggen over mijn oude team. Het is een andere club, andere omgeving, een andere manier van spelen. Ik moet altijd wel weer even inkomen na een vakantie. Maar volgens mij ging het vandaag prima”, vertelt de doelman op Ajax.nl.

“Ik slaap met Justin Kluivert op de kamer. Donderdag heb ik hem voor het eerst ontmoet. Volgens mij is het een prima gozer, iemand die ook wel van een dolletje houdt. Het hotel is fantastisch, we hebben niets te klagen in ieder geval. Justin heeft een Playstation bij zich, ik heb niet echt iets bijzonders meegenomen. Ik heb wel een laptopje bij me waar ik films op kan kijken. Dat kan van alles zijn, als het maar geen drama of romantiek is. Maar het liefst heb ik deze week gewoon veel contact met de jongens”, vervolgt Van Leer, die onder de indruk was van Ajax de eerste dagen. “Of er een Amsterdammer in mij schuilt? Daar kan ik geen antwoord op geven. Wat is een Amsterdammer? Wat is een Ajacied? Iedereen praat over deze club als koud en kil en hard, maar deze eerste dagen heb ik juist als heel warm ervaren. Iemand met een grote bek, met bravoure? Ik ben denk ik redelijk bescheiden, en het is belangrijk dat je jezelf blijft.”

Komende zaterdag staat de eerste oefenwedstrijd op het programma. Door het ontbreken van André Onana is de kans groot dat Van Leer zijn eerste minuten zal gaan maken. “Ja, dat vind ik mooi. In de jeugd heb ik wel op toernooien tegen grote internationale clubs als Barcelona en Real Madrid gespeeld, maar niet met het eerste. Ajax is de grootste club tegen wie ik tot nu toe heb gespeeld. Tegen Werder spelen lijkt me fantastisch, maar ik bekijk het nu vooral dag voor dag. Voor mij is het deze week het belangrijkst om lekker te trainen en te genieten. André is een geweldige keeper. Ik vind het moeilijk om mezelf met hem te vergelijken, misschien kun je me die vraag over een paar maanden nog eens stellen. Want ik ken hem alleen van wedstrijden, heb nog niet met hem getraind. Ik maak er geen geheim van dat ik niet graag op de bank zit, maar we hebben met deze groep keepers een gemeenschappelijk doel. We willen zorgen dat Ajax zo hoog mogelijk eindigt. En als ik er moet staan, dan wil ik er staan.”