Jan Vertonghen sprak na afloop van de verloren bekerfinale tegen FC Twente (3-2 verlies) van een tikje, maar is ervan overtuigd dat Ajax volgende week de landstitel pakt. De verdediger krijgt bijval van Demy de Zeeuw. “Natuurlijk had ik die beker graag gewonnen”, zei de maker van de openingstreffer. “We nemen een voorsprong van 2-0 en dan mag je eigenlijk niet meer verliezen.”

“We vergaten in de beginfase van de tweede helft te voetballen”, vertelde De Zeeuw aan het ANP. “Dat heeft ons denk ik de wedstrijd gekost. Maar zondag in een volle ArenA gaan we winnen. Dan maken we met de steun van de supporters in een klap het hele seizoen goed. Of ik gewisseld werd omdat ik ergens last van had? Nee, ik was ook verbaasd. Ik dacht dat ik Ajax nog wel kon helpen.”

“We moeten volgende week nog meer durven te voetballen”, vond Toby Alderweireld. “Het klinkt misschien raar, maar ik heb geen heel vervelend gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. Uiteraard had ik graag gewonnen. Maar ik weet dat FC Twente zondag te pakken is. En dan gaan wij feest vieren.”

Tekst: Voetbalzone