© Proshots

Ajax is één van de bekendste clubs ter wereld. Ajacieden zijn overal te vinden, ook online. Daarom spreken wij elke maand met één van onze volgers over zijn of haar ideale basisopstelling, mooiste Ajax-herinneringen en favoriete Ajax-spelers. Deze keer is de ‘Volger van de Maand’: Milo ter Reegen!

Even voorstellen…
“Ik ben Milo ter Reegen, 17 jaar oud, en op internet vooral bekend onder de naam ‘DutchFifaHD’. Ik ben opgegroeid in de omgeving van Rotterdam, maar ondanks dat heb ik toch de juiste club weten te vinden.”

Hoe lang ben je al fan van Ajax?
“Uhm, vanaf het moment dat ik oud genoeg was om het spel bewust mee te krijgen. Ajax zit in mijn hele familie, dus was er nooit sprake van fan worden van een andere club.”

Wie is je favoriete speler in Ajax 1?
“Mijn favoriete speler op dit moment is Nick Viergever. Ik kan zo genieten van die momentjes waarop je, tijdens het bekijken van de opstellingen voor de wedstrijd, tussen de grote namen (Ziyech, Dolberg, Traoré, Sanchez) de naam van deze wandelende cultheld ziet staan. Een speler die eigenlijk op geen enkel vlak uitblinkt, maar toch altijd een bepaalde zekerheid uitstraalt. De lompigheid straalt er vanaf, maar juist dat maakt het zo mooi.”

Heb je een favoriete jeugdspeler? Wie is dat en waarom?
“Ik moet eerlijk toegeven niet echt kennis te hebben van de O16 selecties te hebben etc., en een ‘favoriete jeugdspeler’ aanwijzen vind ik dan ook erg lastig. Ik zag laatst wel wat voorbijkomen van Sontje Hansen. Uit mijn hoofd spelend in de O15. Dat zag er echt top uit, dus dan zou ik die nu als favoriet noemen.”

Wie is je favoriete speler aller tijden?
“Ik zou op deze vraag kunnen antwoorden met grote namen uit een ver verleden, maar aangezien mijn herinneringen niet zo ver strekken, ga ik een naam noemen uit een wat recenter tijdperk, Jan Vertonghen. Die man had zoveel passie voor zowel Ajax als het spel. Ik vind het bijzonder om te zien dat zijn ‘partner in crime’ Toby Alderweireld hem bij Tottenham inmiddels eigenlijk ontstegen is, want bij Ajax stond de klasse van Jantje voor mij buiten kijf.”

Als jij één wedstrijd op de plek van Peter Bosz zou mogen zitten, welke elf namen zou jij dan het veld insturen?
“Onana; Tete, Sanchez, De Ligt, Viergever; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Kluivert.

Dit komt volgens mij redelijk overeen met het huidige team, met als enige verschillen dat ik Younes en Veltman eruit zou halen. Dit zijn prima spelers voor in de breedte, maar ik zie ze niet snel beter worden. Gasten als Kluivert en Tete hebben zoveel meer potentie, en die moeten naar mijn mening altijd speeltijd krijgen. De keuze om Sinkgraven uit de defensie te halen hoef ik toch hopelijk niet uit te leggen, of was dit een Feyenoord site?”

Wat was je eerste stadion ervaring? Welke wedstrijd? Hoe was dat?
“Mijn eerste stadion ervaring was de wedstrijd Ajax – Anderlecht in de Europa League van 2009. Het was, ondanks de dramatische 1-3 nederlaag, een fantastische ervaring om als 10-jarig jochie voor het eerst het stadion te bezoeken. Ajax hield die wedstrijd een paar toppers zoals Suárez en De Zeeuw op de bank, omdat ze al door waren in de poulefase, maar dat maakte mijn juichen bij de enige goal van Emanuelson er niet minder uitbundig op.”

Wat is de mooiste wedstrijd die jij je kan herinneren?
“Ik vond de wedstrijd Ajax – FC Twente in 2011 wel echt heel bizar. Naast het feit dat een titelbeslissende wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 op de laatste speeldag eigenlijk nooit voorkomt, was de manier waarop deze landstitel werd binnengesleept ook echt een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Al was het alleen maar vanwege die heerlijke kopbal van Denny Landzaat. Bedankt daar nog voor hè, Denny!”

Wat is het mooiste doelpunt die je ooit live hebt gezien?
“De goal van Gregory van der Wiel tegen AZ in het jaar 2012. Heerlijk afstandsschot vanuit een rothoek. Roste die heerlijk binnen, wel jammer dat we 2 punten verloren die dag.”

Woensdag wonnen we met 4-1 van Lyon. Hoe heb je die wedstrijd beleefd?
“Thuis, op de bank, met paps. Vol ongeloof zitten kijken naar de beste wedstrijd die ik in lange tijd gezien heb van Ajax. Vooraf had ik echt zo mijn twijfels, maar inmiddels ben ik overtuigd van het feit dat we de hele beker ook maar gewoon mee gaan nemen.”

Wat zijn je verwachtingen voor komende donderdag (Lyon-Ajax)?
“Herhaling van de thuiswedstrijd zal erg lastig worden. Ik geloof best dat Lyon meer kan gaan brengen dan ze vorige week deden. Lacazette erbij kan sowieso al voor problemen gaan zorgen, maar ik verwacht toch dat Ajax gewoon een goaltje meepakt. In dat geval moet Lyon er vier maken om überhaupt te verlengen en dat zie ik niet gebeuren.”

Wil je Milo blijven volgen? Dat kan via zijn Twitter en YouTube-kanaal: @MReegen & DutchFifaHD

Eerdere ‘Volgers van de Maand’:
Deel 1: Stefan Brontsema