Davy Klaassen staat vanavond met zijn team voor een uitdaging. De Amsterdammers zijn in Gelsenkirchen aangekomen om een 2-0 voorsprong te verdedigen. Ajax zal dus net zoals Schalke 04 op zoek gaan naar een doelpunt in de Veltins Arena. Mocht Ajax scoren dan zal Schalke met vier goals verschil moeten winnen willen ze nog kans maken op een plek in de halve finale.

Tegen het Algemeen Dagblad is Klaassen duidelijk: “We moeten gewoon het zelfde spelen als dat we thuis deden, volle bak druk zetten. Je bent misschien geneigd om achteruit te gaan lopen met die voorsprong, maar dat moeten we dus juist niet doen. Dat aanvallende spel heeft ons veel gebracht dit seizoen dat moeten we doorzetten. Dan geloof ik in een goed resultaat.”

Het is nog maar de vraag wie er in de voorhoede gaan starten tegen Schalke, Traoré en Kluivert werden nog gespaard tegen Heerenveen en Dolberg speelde eigenlijk meer minuten dan gepland. Verwacht word dus dat Younes – Traoré – Kluivert de voorhoede zal worden tegen ‘Die Köningsblauen’