Dat het weer vakantie is, was donderdagmiddag goed te merken op de Toekomst bij de open training. Honderden Ajax-fans maakten van de gelegenheid gebruik hun helden van nabij te zien. Ze werden op hun wenken bediend, want Ajax was zeer compleet. Miralem Sulejmani, Ricardo van Rhijn en Jody Lukoki waren alledrie weer van de partij.

Dat Miralem Sulejmani deze week weer minuten kon maken in de interland van Servië, verraste de technische staf positief. Het gaat goed met de flankspeler en ook deze donderdag kon hij de hele training voluit meedoen. Ricardo van Rhijn raakte bij het Nederlands team geblesseerd aan zijn pols, maar ook met de rechtsback gaat het prima. Het gewricht was ingetapet, maar de international leek er weinig hinder van te ondervinden. Jody Lukoki kon eveneens weer lachen. Hij was onlangs tegen FC Utrecht geblesseerd geraakt aan zijn knie en moest daardoor afzeggen voor Jong Oranje. Maar ook hij stond weer op het veld, waardoor Frank de Boer 22 spelers ter beschikking had en drie keepers.

Het voordeel van de middagtraining was dat De Boer zich al met de hele groep kon focussen op het uitduel met Heracles Almelo, aanstaande zaterdag. Voorheen was er een ochtendtraining en in de loop van de dag druppelden de internationals langzaam binnen, die dan voor zichzelf gingen trainen. Maar nu gaat het vizier met de hele groep op de eerstvolgende wedstrijd.

Het mooiste gedeelte voor de fans was de grote partij van elf tegen elf. Met onder anderen Sulejmani, Babel en Enoh won Oranje nipt van Geel, dat met onder anderen Van Rhijn, Alderweireld, Eriksen en Sana een hoog ‘international-gehalte’ had.

Tekst: Ajax