© Proshots

Speelronde 28 is pas net voorbij wanneer speelronde 29 alweer voor de deur staat. Nadat Ajax een goede wedstrijd heeft gespeeld tegen Feyenoord (2-1) komt in de volgende speelronde AZ op bezoek.

AZ kent een wat mindere periode onder John van de Brom, nadat het in de Europa League over twee wedstrijden met 11-2 werd verslagen door Olympique Lyon trok de ploeg uit Alkmaar deze vorm door in de Eredivisie. Na de uitschakeling speelde het drie keer gelijk, won het twee keer en verloor het een maal. AZ kreeg zeven doelpunten tegen in vijf wedstrijden. Wel staat de nummer zes van de Eredivisie in de finale van de KNVB Beker waar het ten koste van Vitesse een directe plek in de Europa League zal willen gaan veilig stellen.

Aan de kant van AZ is Wout Weghorst net terug van een blessure, hij had een liesblessure maar lijkt hier inmiddels volledig van hersteld. Tegen FC Groningen viel de spits nog in, hij kon alleen niet het verschil maken. AZ speelde 0-0 gelijk tegen Groningen. De club uit Alkmaar was vele malen beter dan FC Groningen maar wist niet tot scoren te komen. Alireza Jahanbaksh zat tegen Groningen nog op de tribune, hij kwam veel te laat aan bij de club. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij tegen Ajax weer bij de selectie zitten. Ron Vlaar zal de wedstrijd tegen Ajax aan zich voorbij moeten laten gaan, de verdediger is net terug van een blessure maar ondervindt hier nog teveel hinder van.

Aan de kant van Ajax ontbreken alleen Kasper Dolberg en Joël Veltman. Dolberg kampt nog altijd met een bovenbeen blessure, Joël Veltman is geschorst. Hij liep in de Klassieker tegen een gele kaart aan waardoor hij geschorst is voor de wedstrijd tegen AZ.

Ajax lijkt na de wedstrijd tegen Feyenoord de goede vorm te pakken te hebben. Het speelde Feyenoord van het kastje naar de muur en liet zien wat het kon. Nu is het zaak voor de ploeg van Peter Bosz om de goede lijn door te trekken. Eerder dit seizoen speelde Ajax in Alkmaar 2-2 gelijk, Bertrand Traoré en Davy Klaassen scoorden voor de Amsterdammers.