Aanstaande zondag speelt Ajax tegen Excelsior in de eigen Amsterdam ArenA. Winst zou de Amsterdammers goed doen om PSV te blijven volgen in de race voor het kampioenschap. Lukt het de Rotterdammers om het elftal van Frank de Boer te ontregelen of gaat Ajax met de winst aan de haal?

Ajax

Ajax is na het puntenverlies tegen Heracles Almelo en Roda JC op de tweede positie gezet door PSV. Na de twee gelijke spelen wisten de Amsterdammers wel te winnen van Feyenoord en FC Groningen. Ook de Eindhovenaren wonnen de afgelopen competitieduels waardoor Ajax nog in achtervolging is van PSV.

De vorige speelronde klopte Ajax FC Groningen in de Euroborg: 1-2. Hoewel de eerste helft niet om aan te zien was, zag de tweede helft er een stuk beter uit. Mike van der Hoorn pakte in de wedstrijd zijn tweede gele kaart en is daarom voor het duel tegen Excelsior geschorst.

Afgelopen week maakte De Boer bekend dat Donny van de Beek officieel is overgeplaatst naar de eerste selectie vanwege de vertrekken van John Heitinga en Yaya Sanogo.

Tegen Excelsior zit er ook een nieuw gezicht bij de 18-koppige selectie. De Kroaat Robert Muric maakt aanstaande zondag deel uit van de selectie.
Ajax mist aanstaande zondag nog altijd Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Daarnaast is Daley Sinkgraven een twijfelgeval en is Mike van der Hoorn dus geschorst/
Excelsior

De Rotterdammers hebben op dit moment 19 punten uit 23 competitieduels bij elkaar gesprokkeld. In Kralingen begint men zich langzamerhand zorgen te maken, want De Graafschap en Cambuur Leeuwarden komen steeds dichterbij.

Vorige week zondag speelde Excelsior thuis tegen ADO Den Haag. De thuisploeg stond lange tijd op voorsprong, maar door een debutant aan Haagse zijde werd die stand snel omgebogen. Dennis van der Heijden scoorde in zijn debuutwedstrijd twee goals waardoor de Hagenezen op voorsprong stonden. Mike Havenaar  gooide de wedstrijd in het slot door de 2-4 te maken.

Excelsior mist aanstaande zondag doelman Filip Kurto door een enkelblessure. Ook Jurgen Mattheij en Alessandro Damen zijn nog niet fit genoeg om minuten te maken in de Amsterdam ArenA.