Aanstaande zondagmiddag staat om 14:30 uur het competitieduel Ajax – FC Twente in de Amsterdam ArenA op het programma. Ajax moet winnen om PSV op doelsaldo voor te blijven in de titelrace, FC Twente is daarentegen al uitgevoetbald dit seizoen. De Tukkers staan in het rechterrijtje en gaan daar ook geen verandering meer in brengen. Blijft Ajax koploper of stunt het team van René Hake in Amsterdam?

Ajax

De Amsterdammers staan op doelsaldo bovenaan in de Eredivisie. Met nog twee speelrondes voor de boeg is het zaak voor Ajax om zes punten te behalen. Wanneer dat het geval zal zijn, is de kans heel groot dat de ploeg uit Amsterdam zich als kampioen van Nederland mag kronen. Achtervolger PSV moet een achterstand van zes doelpunten zien goed te maken tegen Cambuur Leeuwarden en PEC Zwolle.

In de vorige speelronde wisten de mannen van Frank de Boer te winnen van sc Heerenveen. In Friesland won Ajax met 0-2 door twee goals van Arek Milik. De Pool is in topvorm en dat blijkt ook uit zijn statistieken in dienst van Ajax. De spits scoorde 32 goals in 50 optredens voor de Amsterdammers, wat natuurlijk niet misstaat.

Frank de Boer kan zondag weer een beroep doen op Jaïro Riedewald. Onduidelijk is nog of Anwar El Ghazi beschikbaar is voor de wedstrijd tegen FC Twente. De rechtsbuiten kampt met een hamstringblessure die hij opliep tijdens de training.

FC Twente

De Tukkers bezitten op ten tijde van schrijven de dertiende plaats in de Eredivisie. FC Twente kan niet meer degraderen, tenminste niet als je kijkt naar de behaalde punten. Ook kan de ploeg van Hake niet echt meer naar boven kijken. De club die zijn thuiswedstrijden speelt in de Grolsch Veste zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk twaalfde of dertiende gaan eindigen.

In de doordeweekse speelronde voor de bekerfinale won FC Twente met 2-0 van Excelsior in eigen stadion. Het scorebord werd pas in de laatste vijf minuten gebruikt in de Grolsch Veste. In de 85e minuut wist Jerson Cabral zijn gemiste penalty goed te maken door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Vijf minuten later besliste Ajax-huurling El Azzouzi het duel door de 2-0 te maken met een kopbal.