Ajax maakt zich klaar voor haar laatste topduel in de Eredivisie dit seizoen: Vitesse-uit. Winnen in Arnhem kan zomaar eens een blinkende schaal opleveren. Wint Ajax dit weekend en leidt Feyenoord een nederlaag dan is de vierde landstitel op rij voor de Amsterdammers een feit. Dan moeten onze Rotterdamse ‘vrienden’ echter wel in de eigen Kuip van RKC Waalwijk verliezen. Het duel Vitesse – Ajax staat zondagmiddag (14:30) op het programma en Björn Kuipers is de scheidsrechter.

Ajax
Ajax cruiset richting een nieuw landskampioenschap. Het spel wordt naarmate die titel nadert ook steeds beter. Ajax flitst wat meer. De bal gaat sneller naar voren en het middenveld staat met Daley Blind terug op ‘zes’ beter georganiseerd. Tegen Vitesse mist het echter wel een paar belangrijke spelers. Niklas Moisander, Thulani Serero, Viktor Fischer en Siem de Jong zijn afwezig. Lucas Andersen neemt plaats in de selectie. Hij mag zich na een goede serie wedstrijden in Jong Ajax weer eens laten zien in het eerste elftal. 

Vitesse
Ook Vitesse mist mogelijk een paar belangrijke pionnen tegen Ajax. Zo zijn Piazon en Havenaar nog onzeker voor  het topaffiche. Verder is de ploeg uit Arnhem heel onstabiel. Er worden al weken uiteenlopende uitslagen neergezet. De laatste drie duels werden niet eens gewonnen. De laatste overwinning is bijna een maand geleden. Op 8 maart won Vites met 2-1 van NAC Breda.

Wedstrijdbeeld
Ajax is al achttien opeenvolgende duels ongeslagen in de Eredivisie. De laatste nederlaag leden de Amsterdammers vorig jaar november: jawel, tegen Vitesse. In de ArenA verloor Ajax destijds in de slotminuten door een doelpunt van Valeri Qazaishvili. Voor het treffen van zondag is Ajax favoriet. De equipe van Frank de Boer is constanter in vergelijking met het team van Peter Bosz. Wanneer we de ploegen qua spelersmateriaal naast elkaar liggen dan is Vitesse individueel gezien misschien wel sterker. Maar Ajax is verder als team. Het is daarom niet gek dat de mogelijke titel die van het collectief genoemd wordt.