Ajax neemt het in de ‘Johan Cruijff ArenA’ op tegen PEC Zwolle. Een altijd lastige tegenstander voor de Amsterdammers. Zwolle kent een wisselvallig seizoen, maar dit heeft mede te maken met een groot aantal blessures binnen de ploeg van Ron Jans. Echter reist de club uit Overijssel dit weekend met een relatief fitte selectie af naar de hoofdstad.

De selectie van Ajax kent weinig verassingen. Davy Klaassen, Jasper Cillessen en Richedley Bazoer zijn alle drie – ondanks een zware interlandperiode – fit genoeg om te spelen. Alleen Kenny Teté en Jairo Riedewald ontbreken nog op het wedstrijdformulier. Hierdoor zal de opstelling na alle waarschijnlijkheid niet afwijken van de opstelling waarin tegen PSV gespeeld werd.  Het is daarom ook ogenschijnlijk dat Anwar El Ghazi opnieuw start vanaf de reservebank.

Ajacieden in Zwolle
De selectie van Zwolle kent een aantal bekende namen. Queensy Menig en Sheraldo Becker staan nog onder contract bij Ajax, maar spelen dit weekend in het shirt van PEC Zwolle. Daarnaast hebben ook Abdel El Hasnaoui, Quasim Bouy en Mickey van der Hart een verleden in Amsterdam. Voor hen zal het een speciale middag worden in Amsterdam.

Mustafa Saymak, Ryan Thomas, Thanasis Karagounis en Gustavo Hebling zijn allen nog geblesseerd.

Angstgegner
Ajax wist van de laatste zes officiële duels tegen PEC Zwolle slechts één duel te winnen. Spelen tegen huidige nummer één van de ranglijst lijkt iets los te maken in Zwolle, al wist Ajax eerder dit seizoen vrij gemakkelijk te winnen. Amin Younes en Thulani Serero zorgden voor een simpele 0-2 overwinning.

Speciale dag
Voor vele Ajacieden zal het een speciale dag worden. Voorafgaand aan het duel lopen de supporters van Ajax een speciale mars ten nagedachtenis aan Johan Cruijff. Op deze manier willen de Ajax-fans hun eer betonen aan het grootste icoon uit de Ajax-geschiedenis. Tijdens het duel zullen de supporters met sfeeracties nogmaals aandacht besteden aan de onlangs overleden nummer 14.

Mocht Ajax winnen van Zwolle, dan blijft het hoe dan ook koploper in de Eredivisie. PSV speelt eerder al een moeilijke uitwedstrijd tegen AZ.