Ajax reist zaterdag af naar Leeuwarden waar een competitiewedstrijd op het programma staat tegen hekkensluiter SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden kan elk punt gebruiken in de strijd tegen degradatie. Ajax is koploper van de Eredivisie met twee punten voorsprong op concurrent PSV. Kan Cambuur zorgen voor een grote stunt of gaat Ajax met de drie punten aan de haal in Friesland?

SC Cambuur Leeuwarden

De ploeg uit de hoofdstad van Friesland staat momenteel op de laatste plaats in de competitie. In de vorige speelronde stond een degradatiekraker op het programma: De Graafschap – Cambuur Leeuwarden. Het spannende duel eindigde in een 2-2 waar de Leeuwarders het minst mee tevreden waren. Door een blunder van keeper Zeinstra gaf Cambuur de overwinning uit handen en moest het laatste kwartier vrezen voor een nederlaag. Zo ver kwam het voor de mannen van Keizer niet.

Bij Cambuur is bijna iedereen fit. Alleen Dominik Masek (knie) en Marlon Pereira (niet wedstrijdfit) zullen geen minuten maken tegen de koploper.

Ajax

Ajax is koploper en staat twee punten voor op PSV. Vorige week wonnen de Amsterdammers gemakkelijk met 3-0 van PEC Zwolle. Het duel stond in het teken van de overleden Johan Cruijff, waarin Ajax de grootste Nederlandse voetballer aller tijden een schitterend eerbetoon gaf.

Het competitieduel werd door Arek Milik en Lasse Schöne beslist in Amsterdams voordeel. Na bijna twee minuten spelen kopte Schöne een voorzet van Nick Viergever tegen de touwen. Al snel wist Arek Milik de score te verdubbelen door een mooie uitgespeelde aanval binnen te tikken op aangeven van Bazoer. Door een individuele actie van de Pool scoorde Ajax al voor de rust de 3-0. In de tweede helft kregen de Amsterdammers nog een aantal goede kansen, maar wisten de score niet meer uit te bouwen.

Frank de Boer kan zaterdagavond nog geen beroep doen op Kenny Tete. De rechtsback is nog niet helemaal wedstrijdfit. Bovendien zal Jaïro Riedewald ook niet tot de selectie behoren. De centrale verdediger kampt nog altijd met een enkelblessure.