Celtic – Ajax

Aanstaande donderdagavond speelt Ajax een zeer belangrijk duel in Glasgow. De ploeg van Frank de Boer speelt om 21:05 uur tegen Celtic. Ajax moet winnen om nog uitzicht te houden op de volgende ronde van de Europa League, maar ook Celtic speelt donderdagavond voor hun laatste kans. Gaan de Amsterdammers donderdag hun eerste driepunter van de Europa League weghalen uit Schotland of pakken de Schotten hun eerste overwinning?

Celtic

Celtic is in de Schotse competitie de laatste jaren heer in meester, maar dit seizoen hebben de ‘Groen-witten’ onder andere concurrentie van Hearts, maar in principe mag dat geen concurrent zijn voor de titel.
In de Europa League hebben ‘The Bhoys’ het een stuk moeilijker. Celtic pakte tot nu toe in vier Europa League-duels slechts twee punten. De Schotten moeten dus hun resterende twee duels winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de volgende ronde, maar daarbij is Celtic ook afhankelijk van Fenerbahce.

Celtic moet het donderdagavond stellen zonder een aantal vaste waardes. Johansen en Bitton zijn geschorst en Commons en aanvoerder Brown zijn nog een vraagteken voor het duel tegen Ajax.

Ajax

Ook Ajax moet donderdag winnen om nog een goede kans te maken op overwintering in Europa. Wanneer de Amsterdammers een nederlaag leiden in Glasgow is het vrijwel zeker dat Ajax uitgeschakeld is op Europees niveau. Ajax moet donderdag dus winnen op Celtic Park, maar is ook afhankelijk van de resultaten die Fenerbahce zal boeken de komende twee wedstrijden tegen Molde FK en Celtic.

Frank de Boer neemt twee talenten uit de jeugdopleiding mee naar Schotland. Zo mogen middenvelder Van de Beek en aanvaller Cerny in het vliegtuig stappen voor het belangrijke Europa League-duel.
Ajax moet het donderdag stellen zonder Sinkgraven. De oud-middenvelder van SC Heerenveen heeft van de week een kijkoperatie ondergaan en zal pas na de winterstop weer beschikbaar zijn. Ook Thulani Serero reist niet mee naar Schotland vanwege een blessure.

Wie denken jullie dat er vanavond wint? Stem hieronder op onze poll!

[total-poll id=99422]