Aanstaande zondagmiddag wordt er om 12:30 afgetrapt bij FC Groningen – Ajax. De ploeg uit het hoge noorden wist de vorige wedstrijd eenvoudig te winnen van SC Cambuur Leeuwarden. Ook Ajax won vorige week: De Klassieker eindigde in 2-1. Houdt FC Groningen de punten in de Euroborg of gaat Ajax met de punten aan de haal?

FC Groningen

FC Groningen is in de race voor een plaats in de play-offs om een plek in de Europa League. Op dit moment staan ze daar goed voor. De ploeg van Erwin van de Looi staat op de zevende plaats en is maar vier punten verwijderd van nummer drie Heracles Almelo.

De vorige speelronde won FC Groningen met 2-0 van degradatiekandidaat SC Cambuur Leeuwarden. In de Euroborg wisten Michael de Leeuw en Oussama Idrissi de wedstrijd te beslissen in het voordeel van de Groningers.

Van de Looi kan aanstaande zondag nog geen beroep doen op de geblesseerde Mimoun Mahi. Verder kan de oefenmeester beschikken over een fitte selectie. Spits Sorløth keert terug na een handblessure die hij had opgelopen in het competitieduel tegen PEC Zwolle in het IJsseldelta Stadion.

Ajax

De ploeg van Frank de Boer nam het vorige week op tegen Feyenoord. Ajax kwam na bijna een kwartier spelen op een 0-1 achterstand door een goal van Jens Toornstra. Al snel na de openingstreffer wist Ajax de 1-1 te maken en even later ook de 2-1 te maken.

Ajax liep in De Klassieker wel personele ‘schade’ op. Jaïro Riedewald hield aan het competitieduel een enkelbreuk over. De talentvolle verdediger zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Naast de afwezigheid van Riedewald zal ook Kenny Tete nog afwezig zijn in de Euroborg. Hij kampt nog steeds met een enkelblessure. Verder zijn er geen blessuregevallen in de Amsterdamse selectie.