Ajax speelt donderdagavond haar laatste groepsduel in de Europa League thuis in de Amsterdam ArenA tegen Molde FK. De Noren zijn al geplaatst voor de volgende ronde; Ajax is afhankelijk van het resultaat bij Fenerbahçe – Celtic of overwintering wordt gehaald. Wanneer Celtic en Ajax winnen is Ajax ten koste van Fenerbahçe door naar de knock-outfase. Weet de ploeg van Frank de Boer ook van Molde FK te winnen na een overwinning op Celtic in Glasgow?

Ajax

De Amsterdammers doen het goed in de Nederlandse competitie. Ajax is koploper met drie punten voorsprong op de nummer twee: Feyenoord.
In de Europa League gaat het een stuk minder met de club. Ajax behaalde tot nu zes punten in vijf duels. Drie keer werd er gelijk gespeeld en één keer werd er gewonnen van Celtic.

Fenerbahçe heeft in de poule twee punten meer dan Ajax. Als Ajax nog wil overwinteren in Europa heeft de club een winstpartij van Celtic nodig. Ook Ajax zelf moet winnen van de Noren. De kans op overwintering van de Amsterdammers wordt geschat op zeer klein.

Frank de Boer moet het donderdagavond stellen zonder de geschorste Kenny Tete. Ook zullen Daley Sinkgraven en Yaya Sanogo geen speelminuten maken tegen Molde FK. Vaclav Cerny is ditmaal niet geselecteerd door de oefenmeester. Donny van de Beek maakt wel weer deel uit van de selectie voor het Europa League-duel.

Molde FK

Molde FK is al verzekerd voor de knock-outfase van de Europa League. Door direct twee overwinningen op Fenerbahçe en Celtic te boeken, was de ploeg al goed op weg naar overwintering. Door Ajax op 2-2 te houden in Noorwegen was de overwintering toen al bijna zeker.

Voor het duel tegen Ajax staat alleen de koppositie nog op het spel. Omdat het verschil tussen Molde FK en Fenerbahçe twee punten bedraagt kan het nog spannend worden wanneer Fenerbahçe de wedstrijd tegen Celtic wint. Wanneer dat gebeurt moeten de Noren ook winnen om de koppositie te behouden.

De competitie in Noorwegen is al afgelopen en daarom kon de ploeg zich volledig op deze wedstrijd focussen. Daardoor zouden ze wel wat ritme kunnen missen. De club eindigde in de competitie in de middenmoot. Volgend seizoen zal de ploeg dus niet actief zijn in één van de Europese competities.