Speelronde 27 staat voor Ajax op punt van beginnen. Nadat eerder deze week Kopenhagen kansloos door Ajax met 2-0 naar huis werd gestuurd, staat er nu een uitwedstrijd op stadion Woudestein op het programma. Tegenstander Excelsior is dan de volgende die verslagen zal moeten worden.

Het zou voor Ajax een goed weekend kunnen worden. Concurrenten PSV en Feyenoord hebben een moeilijke wedstrijd voor de boeg. PSV speelt thuis tegen Vitesse, en voor Feyenoord staat Heerenveen uit op het programma.

Excelsior strijd op het moment samen met stadsgenoot Sparta, ADO Den Haag, Go Ahead Eagles en Roda JC tegen degradatie. Het staat momenteel op de 15de plaats met 23 punten. Aan de zijde van Excelsior zijn Luigi Bruins (schorsing), Henrico Drost (buikblessure), en Arghus Bordignon (hamstringblessure) nog niet inzetbaar.

Bij Excelsior hopen ze natuurlijk op een stunt. “Ajax heeft natuurlijk een goede ploeg, of het voor zondag uitmaakt dat ze donderdag nog gespeeld hebben zullen we wel zien. Ik ga er niet vanuit, die gasten zijn wel gewend om twee wedstrijden per week te spelen. Het is gewoon aan ons om er vanaf de eerste minuut vol op te klappen. Wij willen elke week punten pakken, dus ook tegen Ajax als je weet dat het lastig gaat worden”, aldus Hicham Faik op de clubsite van Excelsior.

Trainer Mitchell van Gaag was onder de indruk van Ajax tegen FC Kopenhagen. “Uiteraard heb ik gister gekeken, ik zag tegen FC Kopenhagen een goed Ajax dat koste wat het kost wou winnen. Ze hebben alles gegeven voor een goed resultaat. Nu was het maar 2-0 maar de uitslag had ook veel groter kunnen uitvallen. Of dat duel invloed heeft op zondag? Ze zullen het vast en zeker voelen. Maar het kan ook een positieve boost geven, dat het extra energie oplevert.”

Voor de ploeg van Peter Bosz moet de knop weer om na een geweldige wedstrijd tegen FC Kopenhagen. “Vandaag stond volop in het teken van donderdag, maar nu is het zaak om de knop weer om te zetten voor zondag. Onze spelers weten dat Excelsior het thuis goed doet. En dat Ajax het daar de laatste jaren lastig heeft. Iedereen is er bovendien van doorgedrongen hoe belangrijk het is om zondag die 3 punten daar op te halen.”

Aan de kant van Ajax lijkt bijna iedereen fit. Ook Joël Veltman lijkt gewoon inzetbaar voor de hoofdtrainer. De verdediger viel donderdag uit, maar zijn blessure valt mee.

Excelsior – Ajax trappen om 14.30 af en zal te zien zijn op FOX Sports. Ook is de wedstrijd live te volgen via ons Twitter kanaal @Ajax1nl.