Jong Ajax neemt het vrijdagavond op tegen FC Emmen in het JENS Vesting Stadion. FC Emmen staat op het moment op de zevende plaats in de Jupiler League. Bij Jong Ajax gaat het op het moment niet van harte en het team vecht om toch leuk mee te blijven doen in de Jupiler League. Boekt FC Emmen een thuiswinst of gaan de Amsterdammers toch met de punten aan de haal?

FC Emmen

Met een zeven plek beseft de ploeg dat er niet heel veel meer in zit dit seizoen, want de clubs die hoger staan op de ranglijst hebben simpelweg meer kwaliteit. Vorig seizoen stond FC Emmen te boek als een aanvallend team met veel smaakmakers. Ook dit seizoen hebben de Emmenaren leuke spelers op de loonlijst staan, zoals Deul en Danso. De doelpunten worden vaak verzorgd door Rick ten Voorde en Marnix Kolder.

FC Emmen heeft al drie weken geen wedstrijd meer gespeeld. De laatste wedstrijd waarbij de ploeg in actie kwam was voor de interlandperiode tegen Achilles 29. FC Emmen won met een beetje geluk in Groesbeek met 1-2.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen

Telgenkamp, Seip, Jallo, Van Deelen, Streutker, Rozema, Danso, Mannes, Deul, Kolder, Gyasi

Jong Ajax

Jong Ajax doet het op het moment niet geweldig in de Jupiler League. De Amsterdammers staan op het moment op de veertiende positie op de ranglijst. De ploeg van Jaap Stam en Andries Ulderink snakt naar een overwinning, want de laatste overwinning was midden oktober. Afgelopen maandag speelde Jong Ajax nog tegen Jong PSV op de Toekomst. De club uit de hoofdstad stond met 2-1 voor, maar uiteindelijk gingen de Eindhovenaren met de drie punten aan de haal (2-3).

Er zal in Emmen een ander elftal aan de aftrap staan dan de voorgaande wedstrijden. Dat komt doordat een aantal spelers meegingen naar Glasgow voor het Europa League-duel tegen Celtic. Zo ontbreken Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Ricardo van Rhijn sowieso in Emmen.

Vermoedelijke opstelling Jong Ajax

Onana, Van Bruggen, Sanniez, Owusu, Dankerlui, Vissie, El Mahdioui, Bakker, Acolatse, Muric, Hendriks