Morgen speelt Ajax het eerste duel in het tweeluik voor een plek in de kwartfinales van de Europa League. In Denemarken speelt het tegen FC Kopenhagen.

FC Kopenhagen, de ploeg van oud-Ajacied Nicolai Boilesen, komt uit de Champions League waar het in een groep met Leicester City, FC Porto en Club Brugge genoegen moest nemen met een derde plaats. Het wist in totaal 9 punten bij elkaar te spelen, wat er voor zorgde dat ze zich plaatsten voor de Europa League.

Kopenhagen laat zien te beschikken over een sterke defensie. Zo wist het in de groepsfase de schade tot maar twee tegendoelpunten te beperken. De ploeg van trainer Staale Solbakken speelde in het kampioenenbal drie keer gelijk, eenmaal verloor het en tweemaal wist het de wedstrijd winnend af te sluiten. Met een doelsaldo van zeven doelpunten voor en twee tegen kende het een sterke groepsronde in de Champions League.

Ajax zal een zware kluif krijgen aan de ploeg uit Denemarken, dat is een ding wat zeker is. In de competitie van Denemarken staat het torenhoog op de eerste plaats met 58 punten. Op de tweede plek staat Brøndby met 46 punten. Het laatste tegendoelpunt dat Kopenhagen tegenkreeg in de competitie dateert van 20 Augustus. In Europees verband was het laatste tegendoelpunt die Kopenhagen thuis tegen kreeg van FK Jablonec. Deze goal dateert van 6 Augustus 2015.

Kopenhagen is een team gemixt met eigen Deense talenten en buitenlandse talenten. Met de ervaren verdedigers achterin en met een aantal Deense internationals op het middenveld heeft het een gebalanceerd elftal. Gezien de laatste wedstrijden zal Matthijs de Ligt een zware dobber gaan krijgen aan Frederico Santander de 1 meter 81 lange spits scoorde afgelopen competitie wedstrijd tegen AC Horsens twee keer.

Ajax is afgereisd met een ploeg van 20 spelers. Waar sterkhouders Davinson Sánchez en Joel Veltman ontbreken wegens een schorsing heeft Nick Viergever zijn plaats weer ingenomen in de selectie van Peter Bosz. Hij komt terug van een liesblessure die hij opliep in het duel met Heracles Almelo (4-1).

Doordat Davinson Sanchez en Joël Veltman een schorsing opliepen in het duel tegen Legia Warschau is het nog puzzelen geblazen voor Peter Bosz. Tijdens de persconferentie liet Bosz weten dat het nog niet zeker is dat Jaïro Riedewald en Nick Viergever inzetbaar zijn: ‘Nick en Jaïro zijn kleine vraagtekens. We gaan straks eerst trainen en dan kijken of iedereen fit is’. Verder zijn jongeling en toptalent Matthijs de Ligt, Kenny Tete, Heiko Westermann en Daley Sinkgraven gewoon inzetbaar, Kenny Tete en Matthijs de Ligt zullen in de basis starten donderdagavond. Justin Kluivert ontbreekt in de selectie, hij speelde met Ajax O19 een uitwedstrijd in Madrid voor de UEFA Youth League. De wedstrijd tegen Real Madrid O19 werd met 2-1 verloren.

FC Kopenhagen en Ajax trappen om 19.00u af, de wedstrijd is live te zien op RTL7 en Fox Sports. Ook kun je de wedstrijd live volgen via ons twitter kanaal @Ajax1nl.