‘NAC moet eraan geloven’, zo sprak Frank de Boer overtuigend op de officiĆ«le persconferentie. Zeker na het gelijkspel tegen SC Cambuur aast Ajax op revanche. Geen wraak op de vorige, maar op de volgende opponent: NAC Breda. De Brabanders hebben echter een groot voordeel. Zij spelen namelijk thuis. Scheidsrechter is Richard Liesveld.

Ajax
In Amsterdam wierp trainer Frank de Boer – onbedoeld – een schaduw over de tegenvallende vorm van zijn ploeg. De oefenmeester liep een knieblessure op in een duel voor Lucky Ajax en dat hield de media nogal bezig. Naast dat knulligheidje hield de regerend landskampioen zich bezig met het uitduel tegen NAC Breda. Ajax heeft zeker wat recht te zetten. Het is nog steeds wachten op een wedstrijd na de winterstop waarin de tegenstander negentig minuten lang wordt weggespeeld. Zondagmiddag (16:30) dan voor het eerst in het nieuwe jaar? Ajax zal het in ieder geval moeten doen zonder Boilesen en Fischer. Kishna zit wel bij de wedstrijdselectie. Ondanks dat de jongeling tegen Cambuur nog licht geblesseerd uitviel.

NAC Breda
NAC staat tiende. Maar tiende staan in dit Eredivisie-seizoen is niet veilig. Het verschil tussen die tiende stek en de laatste plaats is slechts zeven schamele puntjes. De ploeg van Gudelj versloeg Ajax in het seizoen 2003/2004 voor het laatst. Het werd destijds 4-2. De afgelopen twee seizoenen wonnen de Amsterdammers uit tweemaal met 2-0. Eerder dit seizoen in de ArenA eindigde het onderonsje in 4-0 voor de thuisploeg. NAC mist tegen Ajax wel de nodige spelers. Hadouir, Verbeek, Kwakman, Poepon en Gilissen zijn er allemaal niet bij.

Wedstrijdbeeld en prognose
Ajax is de grote favoriet voor het treffen in Breda. Ondanks dat NAC thuis doorgaans lastig te verslaan is, moet een uitzege te doen zijn. Zeker wanneer de equipe van Frank de Boer nu wel de grote kansen omzet in keiharde feiten: goals. In de beginfase van de voorgaande wedstrijden speelden de Ajacieden sterk, maar werden de mogelijkheden niet verzilverd. Dat moet dus anders. NAC zal vooral leunen op de counter. De ploeg van Nebojsa Gudelj zal het ook vooral van de fysieke kracht moeten hebben.

Mijn prognose: 1-2.