Aanstaande zondagmiddag staat de mogelijke kampioenswedstrijd voor de Amsterdammers op het programma. Ajax treedt die middag aan tegen De Graafschap op de Vijverberg. Bij winst mogen de Amsterdammers zich kampioen van Nederland noemen. De Superboeren zijn al veroordeeld tot promotie/degradatievoetbal en hebben dus niets meer om voor de spelen. Sleept Ajax zondagmiddag de landstitel binnen of verspeelt het de prijs?

De Graafschap

De ploeg van Jan Vreman is dit seizoen geëindigd op de zeventiende plaats. Vorige week stelde De Graafschap de zeventiende plaats vast door de nederlaag van Cambuur Leeuwarden bij PSV.

Zelf verloren de Superboeren met 4-1 op bezoek bij AZ in het AFAS Stadion. In Alkmaar kwam De Graafschap al vroeg op een 0-1 voorsprong door Diemers. Een aantal minuten later trok Vincent Janssen de score weer gelijk door een strafschop te benutten. Lang bleef de wedstrijd niet in evenwicht: linksback Haps wist met een mooie volley keeper Jurjus te verschalken en zo AZ op voorsprong te zetten. Na de 2-1 bleef AZ doorgaan met het scoren van doelpunten. Voor rust scoorde Jahanbaksh de 3-1 in Alkmaar, na rust viel er nog een goal in het AFAS Stadion door Joris van Overeem. Doordat SC Cambuur verloor in Eindhoven degradeerde de club uit Leeuwarden en is De Graafschap veroordeelt tot de nacompetitie.

Ajax

De ploeg van Frank de Boer mag zich zondag bij winst tot kampioen van Nederland kronen. Bij puntverlies hangt het van PSV af of Ajax kampioen wordt.

In de vorige speelronde nam Ajax het op tegen FC Twente. Na een dik half uur spelen wist basisdebutant Vaclav Cerny de brilstand te doorbreken. Door een goede interceptie van Joël Veltman schoot de Tsjech de bal in de korte hoek. Lange tijd bleef die stand op het scorebord staan, maar tien minuten voor tijd kwam daar verandering in. Mike van der Hoorn wist op aangegeven van Amin Younes de verlossende 2-0 binnen te koppen. Nog geen twee minuten later maakte Viktor Fischer de 3-0. Daar bleef het niet bij: het slotakkoord was voor Younes. De Duitser schoot de bal mooi in de kruising.

Frank de Boer hoeft op de Vijverberg geen rekening te houden met geschorste of geblesseerde spelers. Iedereen is fit bij Ajax.