Landskampioen 2013/2014. Het moet allemaal wel heel raar lopen als Ajax dat nog misloopt. Met de thuiszege op FC Twente hebben de Amsterdammers een gat van acht punten geslagen op nummer twee Feyenoord. Woensdagavond (18:45) kan Ajax van die grote stap richting de titel een versprong maken. Dan moet het in Waalwijk afrekenen met het RKC van Erwin Koeman. Scheidsrechter is Eric Braamhaar.

Ajax
De ploeg van Frank de Boer wordt door velen de kampioen van de armoede genoemd. Dit vanwege de niet van kwaliteit overlopende spelersgroep in combinatie met het zakelijke en soms saaie voetbal. Daar zit misschien een kern van waarheid in, maar desondanks zou men Ajax eerder de kampioen van de rijkdom moeten noemen. De Amsterdammers spelen met veel talenten uit de jeugd die straks alleen maar weer beter kunnen worden. Daarnaast is het verschil in punten tussen de koploper en de nummer twee wel erg groot. Dat verschil maken heeft ook met kwaliteit te maken. Ajax is beslissend in de topduels dit jaar en dat is heel veel behalve armoedig.

RKC Waalwijk
RKC is een van de weinige ploegen die Ajax dit seizoen op 0-0 hield. En dat ook nog in de ArenA. Het zegt veel over de tactiek van de Brabanders. Ze durven zowel uit als thuis met lef en overtuiging te spelen. RKC hield eerder dit seizoen ook Twente op een gelijkspel en verder wonnen ze thuis van onder andere PSV en Feyenoord. De smaakmakers van de thuisploeg zijn Romeo Castelen en Evander Sno. Ondanks de knappe prestaties tegen Nederlandse topclubs staat RKC op de zestiende plaats.

Wedstrijdbeeld
Ajax is de grote favoriet uit in Waalwijk. RKC mag dan in eigen huis goede zaken doen tegen de top van Nederland, de ploeg van Frank de Boer lijkt toch een maatje te groot. Zeker omdat Ajax de laatste week veel vertrouwen heeft getankt met gedegen en bij vlagen goed voetbal. RKC zal vooral gokken op snelle uitbraken en dan met name via dribbelkoning Castelen. Met het fanatieke thuispubliek erachter zou het zomaar eens een spannend en attractief potje voetbal kunnen worden.