Frank de Boer verwacht een ‘interessante wedstrijd’ aankomende zondag (14:30) uit tegen Zwolle. Dat meldde hij op de perco voorafgaand aan dit affiche. Voor Ajax breekt een belangrijke periode aan. Zeker nu Vitesse veel puntverlies lijdt en Twente tegen PSV averij op liep. Mochten de Amsterdammers winnen van PEC dan komt het op zeven punten voorsprong te staan ten opzichte van de nummero twee. Scheidsrechter in Zwolle is Eric Braamhaar.

Ajax
Dat Ajax een ‘killer’ mist, weet inmiddels iedereen. Maar, er heerst een soort gezonde arrogantie over het spel van de regerend landskampioen. Een gevoel dat alles wel goed komt als het einde nadert. Ook tegen Groningen toen Sigthórsson koud in het veld te winnende maakte. Je kon erop wachten. Ajax had in de eerste periode al veel kansen gemist en liet de tegenstander terugkeren in de wedstrijd. Toch ging de equipe van Frank de Boer er met de volle buit vandoor. Achteraf verdiend.

PEC Zwolle
Over PEC kunnen we eigenlijk best positief zijn. Jans laat zijn ploeg heel verzorgd voetballen. Ajax is zeker gewaarschuwd. In eigen huis is Zwolle erg onregelmatig. Van de laatste vijf thuisduels werd maar eentje winnend afgesloten. Eerder dit seizoen won Ajax met 2-1 van de opponent van zondag. Bij PEC ontbreken basiskrachten Mokotjo, Lachman en Van der Werff. Zeker de afwezigheid van de twee eerstgenoemden is een aderlating voor de thuisploeg.

Wedstrijdbeeld en prognose
Ajax arriveert met een zekere macht in Zwolle. Net als in de vorige duels wordt een agressieve opening verwacht van de uitploeg. Dat gebeurde ook tegen Eagles en Groningen, maar toen werden de kansen niet afgemaakt. Een terugkomend probleem. Van PEC wordt ook het nodige lef verwacht. Zeker als de ploeg van Ron Jans thuis speelt, speelt het elftal met veel druk naar voren. Dat pakte tegen ADO bijvoorbeeld (6-1) heel goed uit. Maar of PEC het Ajax echt moeilijk kan maken, lijkt onmogelijk. Het verschil in kwaliteit is groot.  Zeker nu Lachman en Mokotjo afwezig zijn bij de thuisploeg.

Mijn prognose: 1-2.