Zondagmiddag gaat de koploper van de Eredivisie op bezoek bij PEC Zwolle. De ploeg van Ron Jans won vorige week eenvoudig met 0-5 bij Roda JC. Ajax zette ook een mooie stand op het bord: tegen Cambuur Leeuwarden won de ploeg met 4-1 in de Amsterdam ArenA. Pakt de ploeg van Frank de Boer de drie punten in de hoofdstad van Overijssel of gaat de ploeg uit de Hanzestad met de winst aan de haal?

PEC Zwolle

PEC Zwolle won vorige week zaterdag eindelijk weer eens een competitieduel. De club uit Zwolle wist al vier wedstrijden niet te winnen in de Eredivisie. Vorige week kwam daar verandering in door drie punten weg te halen uit Kerkrade. Ryan Thomas was vorige week de grote man in Limburg. De Nieuw-Zeelander wist een knappe goal te scoren en benutte ook nog een strafschop voor de Zwollenaren. Op het moment staat PEC Zwolle vast in de subtop van de Eredivisie en Ron Jans hoopt dat zijn ploeg in de bovenste regionen mee kan blijven doen.

PEC Zwolle moet het zondag tegen Ajax stellen zonder Rick Dekker, Mustafa Saymak, Bart Schenkeveld en Athanasios Karagounis. Ousim Bouy is nog een twijfelgeval.

Ajax

Ajax staat op het moment bovenaan in de Eredivisie, maar op Europees niveau gaat het helaas minder goed. Afgelopen donderdagavond won de ploeg van Frank de Boer wel op Celtic Park met 1-2 door een late treffer door Vaclav Cerny. Fenerbahçe wist echter ook te winnen van Molde FK waardoor de kans op overwintering in Europa voor Ajax zeer klein is.

Ajax moet zondag zonder Daley Sinkgraven een overwinning zien te boeken in het IJsseldelta Stadion. Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Thulani Serero zijn nog onzeker voor het duel tegen PEC Zwolle. Zaterdag wordt er gekeken of er een beroep op dit drietal gedaan kan worden.