Aanstaande zondagmiddag om 16:45 uur staat de topper PSV – Ajax op het programma. De ploeg van Philip Cocu werd dinsdagavond door penalty’s in de Champions League uitgeschakeld door Atlético Madrid. De Eindhovenaren kunnen zich nu dus volledig gaan richten op de competitie, iets wat Ajax al maanden kan doen. Wordt de titelrace zondag beslist in het Philips Stadion of blijft het tot het eind spannend?

PSV

De Eindhovenaren verspeelden in de vorige competitieronde tegen sc Heerenveen twee punten. Na een slordige eerste helft van de ploeg van Cocu maakten de Friezen vlak na rust de openingstreffer. Een geweldige steekpass van Larsson zorgde ervoor dat Te Vrede de bal tegen de touwen kon schieten. Lang kon de ploeg van Foppe de Haan niet genieten van de voorsprong in Eindhoven. Luuk de Jong maakte namelijk al snel de gelijkmaker door een voorzet van Narsingh binnen te koppen. Nadat de score weer gelijk was getrokken, nam PSV het initiatief, maar kon niet de verlossende 2-1 te maken. Daardoor liep de ploeg twee punten mis.

Na het puntenverlies tegen sc Heerenveen traden de Eindhovenaren dinsdagavond aan tegen Atlético Madrid voor een plek in de kwartfinale van de Champions League. In Vicenté Calderon stond na 120 minuten voetbal de brilstand nog op het scorebord en dat betekende dat er een penaltyreeks volgde. Beide ploegen faalden niet in de eerste zeven beurten. In de achtste poging van PSV ging het mis. Luciano Narsingh miste een strafschop en Juanfran schoot zijn penalty wel binnen. Daardoor plaatsten de Spanjaarden zich voor de kwartfinales in het miljoenenbal.

Cocu kan aanstaande zondag geen beroep doen op Simon Poulsen. De linksback is nog niet wedstrijdfit verklaard door de medische staf. Verder heeft de oefenmeester geen beperkingen in het opstellen van zijn team.

Ajax

Ook Ajax wist vorig weekend niet te winnen. In de Amsterdam ArenA kwamen de mannen van Frank de Boer niet verder dan 2-2 tegen NEC. De Amsterdammers kwamen na een kwartier spelen op voorsprong door een goal van Arek Milik. Al snel na de openingstreffer werd te score weer gelijk getrokken. Navarone Foor schoot de bal van randje zestien kruislings in waardoor Cillessen het nakijken had.

In de tweede helft pakte Ajax al snel weer de voorsprong in eigen huis. Na een goede individuele actie van Amin Younes tikte Rens van Eijden de voorzet van de Duitser in eigen goal. Na de 2-1 ging het tempo omlaag waardoor NEC zich staande wist te houden in Amsterdam.

In de 83ste minuut zette de ploeg van Ernest Faber de stand weer gelijk via een kopbal van Christian Santos. Na de goal creëerde Ajax nog een aantal kansen, maar passeerde keeper Brad Jones niet meer. Door het gelijkspel profiteerde Ajax niet van het puntverlies van PSV.

Daley Sinkgraven (voet), Kenny Tete (enkel) en Jaïro Riedewald (enkel) zullen aanstaande zondag niet tot de Amsterdamse selectie behoren. Verder kan Frank de Boer beschikken over een fitte selectie.