Morgen staan er twee oefenduels op het programma voor de selectie van Ajax. Om 16:00 uur is de aftrap in het Mandemakers stadion tegen RKC en daarna reist de landskampioen door naar Doetinchem. Hier spelen zij om 20:00 uur de tweede wedstrijd van de dag tegen De Graafschap. Ajax sluit hiermee een bewogen week in de voorbereiding af.

De selectie keerde dinsdag terug van een geslaagde trip in Oostenrijk en mocht bij terugkeer in Amsterdam twee nieuwe gezichten verwelkomen. Mike van der Hoorn tekende een contract dat hem voor vier jaar verbindt aan de landskampioen. De van FC Utrecht overgekomen mandekker zal morgen meereizen met de selectie en naar verwachting zijn officiële debuut maken.

Ook Bojan Krkic werd aangetrokken voor de selectie. De 22-jarige aanvaller komt als huurling over van FC Barcelona. Het contract bindt Bojan tot het einde van het seizoen aan Ajax, met een optie voor nog een jaar. Gistermiddag stond hij voor de eerste keer met de selectie op het trainingsveld. Bojan kon nog niet heel veel van zijn kunsten tonen, want in de middag trainde de selectie voornamelijk zonder de bal. Het is nog onduidelijk of de Catalaan morgen zijn debuut zal maken voor de landskampioen.

Naast de twee nieuwe gezichten waren ook Ricardo van Rhijn, Danny Hoesen en Daley Blind weer op het trainingsveld. Het trio kreeg langer vrijaf, omdat zij met Jong Oranje het EK onder 21 hebben gespeeld. Oranje werd in Israël in de halve finale uitgeschakeld.

De voorbereiding verloopt tot nu toe voorspoedig. Ajax speelde twee oefenduels die beide gewonnen werden. Op 29 juni werden de amateurs van SDC Putten als eerste met 1 – 4 verslagen. In Oostenrijk moest Dynamo Dresden met 0 – 3 wijken voor Ajax. De landskampioen werkt met een volledig fitte selectie toe naar de aftrap van het seizoen, die op 27 juli begint met het duel om de Johan Cruijff schaal tegen AZ.

Update, de selectie’s van beide duels zijn bekend:

Selectie RKC Waalwijk – Ajax (16.00 uur)

Kenneth Vermeer
Ruben Ligeon
Fabian Sporkslede
Mike van der Hoorn
Toby Alderweireld
Stefano Denswil
Derk Boerrigter
Danzell Gravenberch
Nicolai Boilesen
Bas Kuipers
Christian Poulsen
Stanislav Lobotka
Davy Klaassen
Riechedley Bazoer
Christian Eriksen
Bojan Krkic
Abdel El Hasnaoui
Tobias Sana
Jody Lukoki
Danny Hoesen
Boban Lazic
Peter Leeuwenburgh

Selectie De Graafschap – Ajax (20.00 uur)

Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Sven Nieuwpoort
Joël Veltman
Fabian Sporkslede
Niklas Moisander
Bas Kuipers
Daley Blind
Dico Koppers
Lasse Schöne
Marvin Höner
Siem de Jong
Stanislav Lobotka
Joeri de Kamps
Kolbeinn Sigthórsson
Thulani Serero
Abdel El Hasnaoui
Lesley de Sa
Moses Daddy
Sam Hendriks
Viktor Fischer
Danzell Gravenberch
Jody Lukoki
Maurits Schmitz