Aanstaande woensdagavond staat er weer een belangrijk duel op het programma voor Ajax. De Amsterdammers reizen af naar het Abe Lenstra Stadion voor een duel tegen sc Heerenveen. Lukt het de mannen van Frank de Boer om na de aankomende speelronde nog de ranglijst aan te voeren in de Eredivisie?

sc Heerenveen

De club uit Friesland staat momenteel in het rechterrijtje, waar de ploeg naar alle waarschijnlijkheid ook gaat eindigen. Afgelopen weekend verspeelde de ploeg van Foppe de Haan hun kans op het behalen van de play-offs voor Europees voetbal, doordat zij niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel tegen Excelsior. De Rotterdamse ploeg kwam vlak voor rust op een 1-0 voorsprong door Kuwas. Lang konden de Rotterdammers niet genieten van de voorsprong. Sam Larsson wist met een afstandsschot de keeper te verrassen in de verre hoek. In de tweede helft gebeurde er niet veel meer op Woudestein en eindigde de wedstrijd dus in een gelijkspel.

Foppe de Haan kan woensdagavond geen beroep doen op Jeremiah St. Juste. De verdediger heeft een enkelblessure opgelopen in het duel tegen Excelsior afgelopen zondag en is niet op tijd fit voor de wedstrijd tegen Ajax.

Ajax

Ajax is op dit moment nog steeds koploper van de Eredivisie, alhoewel dat nu alleen op doelsaldo is. De Amsterdammers verloren zondagmiddag twee kostbare punten tegen FC Utrecht in de eigen Amsterdam ArenA. Ajax kwam in de tweede helft op achterstand door een goal van Nacer Barazite. De ploeg van De Boer kon hierna niet reageren op de gemaakte goal. In de 84ste minuut wist Joosten zelfs de 0-2 te maken tegen de lijstaanvoerder. Na de 0-2 wist Davy Klaassen al snel de 1-2 te maken met een prachtige volley. Een paar minuten later kreeg Ajax uit het niets een zeer makkelijk gegeven strafschop, waardoor Ajax op 2-2 kon komen. Arek Milik benutte de strafschop en zorgde daarvoor dat de Amsterdammers nog altijd de competitie aanvoeren.

Jaïro Riedewald zal woensdag nog niet afreizen naar Friesland. De verdediger is nog niet wedstrijdfit. Kenny Tete maakte afgelopen zondag tegen FC Utrecht weer zijn rentree en zal ook tot de selectie behoren voor het duel tegen sc Heerenveen. Ook Viktor Fischer zit woensdag bij de selectie. De aanvaller werd zondag door Frank de Boer gepasseerd. Door de komst van Fischer in de selectie is Vaclav Cerny zijn plek verloren.