Net als bij meer Eredivisionisten liggen ook bij Ajax alle kaarten open op tafel. Het seizoen is zo goed als over, de cadeautjes zijn verdeeld. Ajax kan zaterdagavond (18:45) nog een keer als kampioen voor eigen publiek zijn kunstjes laten zien. Dat moet ten koste gaan van NEC. En laat dat nou net een ploeg zijn die nog wél ergens voor moet strijden, namelijk tegen directe degradatie.
Scheidsrechter in Amsterdam is Kevin Blom.

Ajax
Als je na 34 speelronden toch weer met de schaal in je handen de fans begroet dan mag je niet klagen. Dan heb je het gewoon prima gedaan. Zeker met zo’n jonge selectie. Toch waren er veel wanklanken. En dan met betrekking tot het vaak fletse spel. Plus té weinig individuele opvliegers. Juist als je dat niet kunt brengen en je uiteindelijk wel eerste wordt dan heb je het goed gedaan.

Zoals gezegd wordt het seizoen thuis tegen NEC afgesloten. Nog één keertje knallen in een volle ArenA. Vermeer zal in de basis starten. En ook captain Siem de Jong is weer bij de selectie. Net als Sana en Andersen. Voor Duarte, Moisander, Schöne en Fischer komt dit duel te vroeg. Zij zijn er allemaal niet bij. Voor routinier Christian Poulsen is het de laatste wedstrijd voor Ajax. Hij heeft ervoor gekozen deze zomer uit Amsterdam te vertrekken.

NEC Nijmegen
NEC heeft nog genoeg om voor te strijden. De nacompetitie kan de ploeg van Anton Janssen niet meer ontlopen, maar directe degradatie nog wel. Mocht Roda JC echter winnen van Go Ahead Eagles en verliest NEC van Ajax dan is het Groen, Rood en Zwart toch gedegradeerd. Maar als Roda niet wint of gelijk speelt in Deventer dan degraderen zij. Een hoop gedoe dus nog om die laatste stek in de Eredivisie.

Het lijkt in ieder geval bijna onmogelijk dat NEC zaterdag een punt of meer over de streep trekt tegen Ajax. Zeker gezien de selectie mag je weinig van ze verwachten. De beste spelers van NEC zijn gemakkelijk op één hand te tellen. Een echte sterspeler hebben ze niet eens. Koolwijk en Rieks zijn dan misschien nog de besten. Maar ook die twee zullen waarschijnlijk nooit de Nederlandse top halen.

 

Wedstrijdbeeld
Het publiek in de ArenA verwacht dat Ajax op de laatste wedstrijddag van dit seizoen nog eens flink gas zal geven. Alles uit de kast halen. Iets met NEC en een gehaktmolen. Dat soort termen. Maar van een ploeg die dit seizoen slechts fases fantastisch speelde mag je niet verwachten dat opeens alles goed gaat nu. Ook in de laatste wedstrijd tegen NEC zal de uitploeg weer kansen krijgen.

Toch is Ajax de grote favoriet. Alle ingrediënten voor een leuk slotakkoord zijn aanwezig: een volle ArenA als een soort twaalfde man, elf gedreven spelers die nog één keer willen knallen en een uitploeg die er weinig van bakt tot dusver. Veel plezier met kijken en tot volgend seizoen!