Denkend aan FC-Utrecht-uit brengt me – jammer genoeg – altijd weer bij dat idiote optreden van Kenneth Vermeer. Dat artiestenstukje van ons tweede goalie in de met 6-4 verloren wedstrijd. Oké, we werden dat seizoen ‘gewoon’ weer kampioen, maar dat duel deed pijn aan menig oog. Na die wedstrijd won Utrecht slechts eenmaal van Ajax. De overige duels eindigden of gelijk of werden door de Amsterdammers gewonnen. Aanstaande zondag (12:30) staat een nieuwe editie op het programma. Scheidsrechter: Richard Liesveld.

Ajax
De ploeg van Frank de Boer hoeft de komende weken weinig ploegen te vrezen. Het echt grote affiche is pas 2 maart. Dan speelt Ajax in de Kuip tegen Feyenoord. Daarvoor ontmoet het nog Groningen (thuis), Zwolle (uit), Heerenveen (thuis) en AZ (thuis). Het gaat de regerend landskampioen dus maar voor de wind. Prettig. Naast het hebben van the winning mood, heeft Ajax ook een fitte selectie. Afgelopen week kwam namelijk het nieuws naar buiten dat captain Siem de Jong weer fit is. Daarmee heeft Frank de Boer, na het vertrek van Hoesen, drie spitsen tot zijn beschikking. De andere twee zijn – uiteraard – Bojan en Sigthórsson.

 

FC Utrecht
De selectie van Utrecht, en dan vooral de verdediging, bestaat uit brandhout. Dat hoor je eigenlijk niet zo op te schrijven in een zakelijke voorbeschouwing, maar meer valt er niet van te maken. Alleen keeper Robin Ruiter, Yassin Ayoub en Jens Toornstra kunnen hogerop. De defensie daarentegen is van een zeer droevig niveau. Spelers als Bulthuis, Heerings, Markiet, Derijck en Van den Maarel zouden ook in de Jupiler League niet opvallen. Janssen, Duplan, Mulenga en Van der Gun kunnen meestal aardig ballen, maar zijn nu afwezig door blessures.

Wedstrijdbeeld en prognose
Ondanks dat Ajax het in stadion De Galgenwaard doorgaans lastig heeft, moet het zondag echt wel te doen zijn. De equipe van Frank de Boer zit aardig in zijn vel en staat inmiddels twee punten los als koploper. Daarnaast beschikt de succesvolle oefenmeester zogezegd over een fitte en brede selectie. Ajax zal waarschijnlijk hoog druk zetten op Utrecht in de beginfase. Net als tegen Go Ahead vorige week. Toen resulteerde dat niet in treffers.

FC Utrecht heeft een probleem met blessures. Maar liefst zes potentiële basiskrachten zitten in de lappenmand. Daarnaast heeft het nu zes van de tien thuisduels in Eredivisieverband gewonnen. Dat is wel eens beter geweest. Het team van Jan Wouters moet het vooral van individueel talent hebben. Het is voor Wouters maar te hopen dat het publiek als twaalfde man kan fungeren tegen Ajax. Anders lijken de punten toch wel erg ver weg.

Mijn prognose: 1-3.