Ajax staat bovenaan in de Eredivisie, maar de laatste weken gaat het wat moeizamer bij de Amsterdammers. Aanstaande dinsdagavond staat er een thuiswedstrijd met Heracles Almelo op het programma. Pakt Ajax in eigen huis weer de drie punten of kunnen de Almeloërs stunten in Amsterdam?

Ajax

Ajax is bezig aan de opbouw van een goede reeks. De eerste wedstrijden van 2016 waren echter moeizaam met twee kleine overwinningen op ADO Den Haag en Vitesse.

Afgelopen zaterdagavond wist Ajax al na 26 seconden op voorsprong te komen door een goal van Riechedly Bazoer. De ploeg van Frank de Boer kon de score niet uitbreiden en bleef daardoor op een risicovolle 1-0 steken. Ajax wist de voorsprong wel over de streep te trekken en legde daardoor de druk bij PSV en Feyenoord.

Dinsdagavond zullen Kenny Tete en Davy Klaassen niet in actie komen in de Amsterdam ArenA. Beide spelers kampen met een blessure. Tete raakte afgelopen wedstrijd tegen Vitesse geblesseerd door een sliding van Brown, waardoor de talentvolle rechtsback al vroeg gewisseld moest worden. Davy Klaassen is nog niet volledig hersteld van zijn knieblessure die hij opliep op trainingskamp. Naar alle verwachting zal de aanvoerder aankomend weekend weer beschikbaar zijn voor De Boer.
Heracles Almelo

De Almeloërs wonnen afgelopen zaterdagavond van de hekkensluiter: De Graafschap. Het was een klein wonder dat de ploeg van John Stegeman drie punten overhield aan het duel met De Graafschap. De club uit Doetinchem wist in het Polman Stadion wel drie keer het aluminium te raken.

Uit een counter wist Brahim Darri de thuisploeg op voorsprong te zetten vanuit een counter. In de tweede helft besliste Thomas Bruns het duel door een vrije trap in de touwen te leggen. De Graafschap wist een aantal minuten voor tijd toch nog de spanning terug te brengen in de wedstrijd door een goal van Driver.

John Stegeman kan naar alle waarschijnlijkheid geen beroep doen op Tim Breukers en Dario Vujicevic. Stegeman meldde wel dat er een kans bestaat dat zij mee zullen reizen naar de Amsterdam ArenA.