Matthijs de Ligt speelde afgelopen zondag met de Nations League-finale tussen Oranje en Portugal (1-0 verlies) zijn laatste wedstrijd van het lange seizoen. De 19-jarige verdediger gaf eerder al aan tijdens zijn vakantie pas te willen gaan nadenken over zijn toekomst. Volgens AS heeft Paris Saint-Germain echter wel degelijk de beste papieren voor de handtekening van Ajax-aanvoerder.

Barcelona en Ajax zouden het volgens ESPN al eens te zijn over tranfersom van 75 tot 80 miljoen euro, maar het voorstel van de Spaanse kampioen zou De Ligt op financieel en sportief vlak niet helemaal kunnen overtuigen. Bovendien heeft zijn zaakwaarnemer Mino Raiola een voorkeur voor PSG, zeker door wanneer de Braziliaan Leonardo Antero Henrique opvolt als technisch directeur.

In gesprek met Mundo Deportivo zei De Ligt al dat het hem niet om geld gaat. “Het belangrijkste is dat ik weet dat ik in een ploeg terecht kom waar ik belangrijk kan zijn en veel wedstrijden kan spelen. Geld is het probleem niet”, aldus De Ligt, die ook niet bang zegt te zijn voor concurrentie. “Het is logisch en normaal dat er bij een grote club als Barcelona concurrentie is.”