Ajax heeft een oogje op Dries Mertens van FC Utrecht en Bas Dost van SC Heerenveen. Nu de verkoop van Luis Suarez de Amsterdamse club flink wat geld heeft opgeleverd, willen de Utrechtse en Friese club natuurlijk profiteren van deze situatie. Dit heeft tot gevolg dat er irreële transfersommen worden verlangd. Algemeen directeur van Ajax, Rik van den Boog, weigert aan de gevraagde absurde bedragen te voldoen.

“Dost is onze primaire aankoop en we zijn close met Mertens maar we hebben nog geen bod gedaan op Dries. We hebben alleen geïnformeerd naar de vraagprijs. Echter is deze zo hoog, net als bij andere clubs, dat we ons afvragen of er realiteitszin is bij deze clubs”, aldus Van den Boog tegenover Eredivisie Live.

Het initiatief over een eventuele transfer ligt niet meer bij Ajax. “Als er realiteitszin is dan horen we het wel. We gaan niet meer bellen. Niet alleen deze spelers staan in onze belangstelling, ook nog een aantal uit omringende landen. We moeten op meerdere paarden wedden”, aldus Van den Boog.