De fans van Ajax hebben in twee weken tijd genoeg schade aangericht in Nederland. Na de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo vernielden fans een treintoestel dat van Almelo naar Amsterdam reisde. Deventer Centraal komt nu met de melding dat het vandalisme van gisteravond goed was voor een schadebedrag van 40.000 euro. In het treintoestel zijn prullenbakken en ramen kapotgemaakt. Daarnaast werd en brand gesticht en brandblussers (onnodig) gebruikt.

Nog voor de kampioenswedstrijd ging het al mis tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle. In De Kuip, waar de wedstrijd werd afgewerkt, moesten vooral de toiletten het ontgelden. Ook daar werd brand gesticht en de wc-bakken kapot getrapt. Daarnaast moeten alle Ajaxgerelateerde stickers verwijderd worden van stoeltjes. Die schade kwam neer op een slordige 60.000 euro.

In beide gevallen zal de schade verhaald worden op de daders. Vooral in het eerste geval is dit mogelijk, want de trein werd staande gehouden door de politie en de namen van de fans zijn opgeschreven.