© Proshots

Ricardo van Rhijn keerde deze transferperiode terug naar Nederland, alleen niet naar Ajax. De rechtsback verdedigt dit seizoen de clubkleuren van AZ. En dat was wel even wennen. “Ik vond het in het begin ook een beetje apart, maar het wend snel”, grapt de oud-Ajacied tegenover de ZiggoCam van Ajax TV.

“Allereerst ben ik vooral heel blij dat ik weer terug ben in Nederland. Ik hoop hier wel zo snel mogelijk bij de eerste selectie te kunnen aansluiten. Daarna hoop ik zo hoog mogelijke ogen te gooien”, vervolgt de verdediger, die geen contact heeft gehad met Ajax. “Daar was inderdaad wel even sprake van in de media, maar het is uiteindelijk niet gebaseerd op de waarheid. Ik heb geen contact gehad met Ajax. Het had gekund, qua positie zeker. Jullie hebben natuurlijk al een Colombiaan gehaald, dus wat dat betreft was het voor mij geen optie.”

Siem de Jong keerde deze transferperiode, net als Klaas Jan Huntelaar, wél terug bij Ajax. “Ik ben blij voor hem dat hij weer een periode voor Ajax mag spelen. Hij heeft natuurlijk veel ervaring inmiddels. Hij kan veel goals, en veel belangrijke goals, scoren. Dat heeft hij in het verleden zeker bewezen. Hij is gewoon een hele fijne vent, ook zeker buiten het veld. Alleen maar positieve woorden over hem. Hij is natuurlijk ook wel eens irritant, maar al met al is het gewoon een prima vent. Hij is niet helemaal de ideale schoonzoon, dat is een beetje schijn”, dolt Van Rhijn in de richting van De Jong, aan wie de video gericht is.