De Ajax-vrouwen hebben drie kostbare punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen Telstar. Tot de negentigste minuut stonden de vrouwen op een comfortabele 2-1 voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht. In een krankzinnige slotfase wist Telstar vervolgens alsnog de overwinning binnen te slepen.

In de eerste helft had Ajax duidelijk de overhand over de bezoekers uit Velsen. Dit werd bekroond door een schitterende treffer van Babiche Roof. De linksbuiten krulde een vrije trap over de muur in de kruising, waardoor de keepster van Telstar geheel kansloos was.

Na rust ging het echter mis. Meteen na rust was het invalster Lavinia Poku die de gelijkmaker aantekende. Een mooie dieptepass stelde Mandy Versteeg in staat Ajax weer op voorsprong te zetten, waarmee de overwinning binnen handbereik leek voor de vrouwen van Ed Engelkes.

Niets bleek minder waar. In de 89e minuut maakte Suzanne Marees uit een vrije trap de 2-2 en in de 92e minuut maakte Priscilla de Vos er ook nog eens 2-3 van. Ondanks een rode kaart voor Telstar (twee keer geel) kon Ajax daarna geen punten meer uit het vuur slepen. Ajax en Telstar staan na deze wedstrijd op gelijke hoogte.