De Ajax Vrouwen hebben vanavond in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden, tegen de Vrouwen van Standard Luik werd het 0-4. De Ajax Vrouwen hadden zich vorige seizoenshelft op het nippertje geplaatst voor de BeNeLeague A, waarin het dus begint met een valse start.

Er waren nog geen zeven minuten gespeeld of de Vrouwen keken al tegen een achterstand aan. Knullig balverlies van Desiree van Lunteren resulteerde in de eerste tegentreffer van de wedstrijd. Na slim afleggen plaatste Luik-aanvalster Aline Zeler de bal keurig achter Ajax-keepster Ubach.

Ajax deed hard haar best om wat aan de vroege achterstand te doen, maar aanvallend was de ploeg van trainer Ed Engelkes onmachtig. Door compact verdedigen van de Walen kwam het niet tot uitgespeelde kansen voor de Amsterdammers. Het grootste gevaar in de eerste helft kwam van middenveldster Tessel Middag die haar fraaie afstandspoging net naast de kruising zag belanden.

Terwijl Ajax het spel probeerde te maken, was het Standard Luik dat geduldig op haar kansen wachtte. De Belgische ploeg ging sprong uiterst effectief met haar kansen om, in de 38e minuut was het Audrey Dumoustier die een bal uit de kluts vol op de wreef nam. Ubach had geen antwoord waardoor de Belgen met een 0-2 voorsprong aan de thee gingen.

Na de pauze veranderde het wedstrijdbeeld niet veel. Ajax, met verreweg het meeste balbezit, wist voorin niks klaar te spelen, terwijl Luik doordenderde over Ajax heen. Philtjens tekende in de 59e minuut voor een ruimere marge: 0-3. Tien minuten voor tijd zorgde Zeler met haar tweede treffer van de avond voor 0-4. De Luik-vrouwen hoefden niet zo nodig meer en lieten Ajax komen. Een eretreffer bleef echter uit waardoor de Ajax-vrouwen met 0-4 verloren.

Opstelling Ajax Vrouwen: Marike Ubachs; Liza van der Most, Daphne Koster, Anouk Hoogendijk, Pascale Tang; Tessel Middag, Desiree van Lunteren, Vesna Veltrop (52. Sabine Becx); Linda Bakker (78. Lauren Delleman), Mandy Versteegt (73. Chelly Drost), Babiche Roof.