Voor de Ajax vrouwen stond na de interlandperiode een lastige uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Voorafgaand aan deze confrontatie waren al meer dan 6000 kaarten verkocht, dus dat het een heet avondje zou worden stond al van tevoren vast. Tessel Middag en Marlous Pieëte scoorden voor Ajax. De wedstrijd eindige in 0-2 omdat keepster Eli Sarasola maar liefst twee penalty’s keerde.

Ajax opende sterker dan ADO Den Haag en kreeg daardoor voor rust kansen via Desiree van Lunteren, Inessa Kaagman en Loïs Oudemast. Geen van allen bleek doortastend genoeg waardoor de ruststand 0-0 leek te worden. Tessel Middag kopte echter vlak voor rust uit een corner van Marjolijn van den Bighelaar de 0-1 voorsprong op het scorebord. Nadat Marlous Pieëte via de paal voor 0-2 had gezorgd haalde Petra Hogewoning in de 16-meter haar tegenstander neer. Sarasola pakte de strafschop knap en wist dit kunstje in de blessuretijd nogmaals te herhalen.

Volgende week vrijdag wacht PSV, dat vanavond met maar liefst 4-0 verloor van FC Twente, in de halve finale van de KNVB Beker. In de competitie verdedigt Ajax een voorsprong van 8 punten in de resterende 4 competitiewedstrijden.