De afgelopen weken leek Kasper Dolberg zeker van een basisplaats bij Ajax, maar zondag moest hij in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (5-1) toch weer op de bank plaatsnemen. Wim Kieft vindt dat de prestaties van de spits constanter moeten gaan worden.

Tegen ADO kwam Dolberg kwam als invaller binnen de lijnen voor Huntelaar, die een groot aantal kansen onbenut liet. Een aantal dagen eerder in de wedstrijd tegen AEK Athene (0-2) was de Deen echter onzichtbaar. “Het is bij Dolberg wel wachten op het moment dat het constant gaat worden”, zegt Kieft aan tafel bij Rondo op Ziggo Sport. “Hij had een geweldig begin en daarna een tijd niet. Nu is hij aan het strijden om dat niveau weer te halen. Ten Hag wisselt hem niet voor niets.”

Ook Youri Mulder vindt dat Dolberg beter moet gaan presteren om eerste spits van Ajax te blijven. “Huntelaar in de basis vond ik niet zo verkeerd gedacht. Je moet wel gewoon presteren om je plekje te verdienen. Huntelaar mist hier en daar een kans, maar heeft wel gewoon een goed seizoen en is belangrijk voor die ploeg.”

Huntelaar: “Zie het als een voorzichtig begin van mijn afscheid”