Over het optreden van gisteren schreven de Spaanse kranten met een wisselende mening. Ajax ging met 3-0 ten onder en vooral El Pais was totaal niet onder de indruk.

“Ajax doet een zoveelste poging om te reïncarneren vanuit de gloriejaren van de voetballer Johan Cruijff en de coach Louis van Gaal. Coach De Boer is vastbesloten om terug te keren naar de roots van de club: aanvallend voetbal, 4-3-3 en de bezette vleugels als handelsmerk. Het huidige voetbal werkt echter tegen de intenties van Ajax. Die manier van spelen is achterhaald. De Ajax-school is inmiddels slechts een mooie herinnering in de geschiedenis van de sport”, zo schrijft de krant.

Cadena Ser was realistischer. “Ajax durfde het aan om te spelen op balbezit. Daar slaagde de ploeg lang in en had het zelfs het middenveld in handen. Het resulteerde in kansen voor de bezoekers. Real koos er daarom voor om een sterk wapen in te zetten: de counter. Dit werkte voortreffelijk en met een duizelingwekkende tegenaanval opende de thuisploeg de score en deelde een snoeiharde klap uit. Een dodelijke, zo bleek in het vervolg van de wedstrijd.”

“Een fris startend Ajax was vijftien minuten dominant, maar trof toen een uitstekende Iker Casillas. Ajax-trainer Frank de Boer koos ervoor om Real Madrid met offensieve intenties te bestrijden. Probleem voor de coach is dat dit tegen het huidige Real Madrid hetzelfde is als zelfmoord. De Boer moet gedacht hebben liever eervol verliezen dan alles op de verdediging gooien en alsnog ten onder gaan.”, zo bekeek AS het meer vanuit een tactisch oogpunt.