Wat gaat er gebeuren met die honderd miljoen werd Hans Wijers gevraagd op BNR nieuws radio? Eén van televisiegelden miljoende bestemmingen voor dat geld blijkt De Toekomst te zijn. ‘We hebben een aardige hoeveelheid liquiditeit opgebouwd en we zitten nu in een positie dat we kunnen investeren in de langere termijn. Wat we ook gaan doen, het zal in het verlengde liggen van onze visie: de beste opleidingsclub van de wereld worden’, aldus Wijers.

“De Toekomst, ons opleidingsinstituut, gaat weg, daar komt woningbouw dus daarvoor gaan we iets moois neerzetten,” gaat hij verder. “We gaan verder investeren in de opleiding (meer mensen, meer trainers enzovoort) en er zijn nog wat opties die we aan het bekijken zijn. Er is een nu een proces in gang gezet tussen directie, technisch hart en de raad van commissarissen en de toekomst moet uitwijzen wat de beste optie is.”

Net als de op aandeelhoudersvergadering bleek dat Ajax geen 100 mijoen in kas had. “Het gaat om 60 miljoen euro”, benadrukte Wijers. “Van de beurs gaan is niet aan de orde, omdat het heel veel geld zal kosten en we liever willen investeren in het voetbal.” Ajax nieuws Ajax1.nl