Op de website van de UEFA kwam van elke club in de poule van Ajax een prominent persoon van de club aan het woord. Wat zeggen zij over de poule?

Emilio Butragueño, directeur club relaties bij Real Madrid

“We hebben de afgelopen zeven jaar vaak tegen Lyon gespeeld en het blijft lastig om daar te spelen: we wonnen er nooit. Ze hebben een sterke verdediging en spelen volwassen en competitief. Ajax is een team dat het afgelopen jaar flink veranderd is. Ondanks het verlies van Luis Suárez wonnen ze aan het einde van het seizoen hun wedstrijden met goed voetbal. Dinamo is vooral thuis erg sterk, ondersteund door hun zeer fanatieke supporters.”

Rémi Garde, coach van Olympique Lyon

“Ons doel is een plek te bemachtigen bij de laatste zestien. Real Madrid is natuurlijk de favoriet in deze poule. Ze hebben een geweldige trainer, José Mourinho, die veel respect verdient, en een geweldige speler die wij ook goed kennen: Karim Benzema. Ajax speelt op de Nederlandse manier en scoren veel doelpunten de laatste tijd. Ook Dinamo Zagreb speelt stijlvol voetbal, maar gelukkig hebben we veel informatie via Dejan Lovren (de verdediger van Olympique Lyon speelde vijf jaar voor Dinamo Zagreb red.).”

Krunoslav Jurčić, coach van Dinamo Zagreb

“Bij Real Madrid in de poule te komen is het beste dat ons kon overkomen. Mijn droom is uitgekomen, ik wilde heel erg graag ingedeeld worden bij Real Madrid en José Mourinho. Mijn spelers zullen het geweldig vinden om in deze poule te spelen. Ik wil geen voorspellingen doen; we moeten gewoon genieten van het moment en beginnen met informatie winnen over onze tegenstanders.”