Almere City FC zit net als afgelopen zomer in de wachtkamer bij Ajax.
De Almeerse Jupilerleagueclub hoopt dat er voor het begin van de tweede
seizoenhelft op 17 januari nog enkele spelers vanuit Amsterdam over komen. Die
hoop bleek voor aanvang van het seizoen ijdel en vooralsnog lijkt hier weinig aan veranderd. Vanochtend trainde de selectie
van trainer Henk Wisman voor het eerst na de winterstop, maar telde nog geen nieuwe gezichten.

,,We hebben sinds het wegvallen van René Osei Kofi nog vijftien contractspelers over terwijl we er zestien moeten hebben. Dus er moet zeker nog iets gebeuren. We verwachten wel wat van Ajax, maar het is afwachten’’, aldus Wisman na afloop van de training.

Ajax laat weten een aantal spelers op het oog te hebben voor wie het beter zou zijn als ze naar Almere zouden gaan. ,,Die gesprekken gaan deze week plaatsvinden. Hoeveel wij er op het oog hebben ga ik niet zeggen. Het ligt namelijk aan de spelers zelf of ze dit willen’’, vertelt woordvoerder Miel Brinkhuis namens de Amsterdamse club.

Wisman, van wie het contract aan het eind van dit seizoen afloopt, heeft voor de feestdagen een gesprek gehad met twee leden van de Raad van Commissarissen, Arie van Eijden en Tonny Bruins Slot. ,,We hebben aangegeven dat we voor het eind van deze maand duidelijkheid aan elkaar gegeven of we na dit seizoen verder gaan met elkaar.’’

Vrijdag speelt Almere City FC de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar de tweede seizoenshelft. De amateurs van Almere City zijn dan de tegenstander. Volgende week dinsdag wordt er dan nog geoefend tegen IJsselmeervogels en op 17 januari start het tweede deel van de competitie met de uitwedstrijd tegen RBC Roosendaal. De Almeerders staan momenteel op de zeventiende plaats.

Bron: Almerevandaag