Kersvers Assistent-coach van Jong Ajax Yannis Anastasiou is bijzonder gedreven en wil zijn team beter gaan zien voetballen de komende tijd. Dat vertelde de oud-speler van Ajax 1 tegenover AjaxTV. “Ons doel is een betere prestatie neer te zetten en dan met name beter voetbal. We willen als het kan alle wedstrijden winnen.”

“Ik heb ongeveer zes weken stage gelopen, misschien komen ze dan wel terecht naar mij toe,” vertelt de in Griekenland geboren voormalig aanvaller. Toen Bryan Roy en Albert van der Dussen vertrokken als trainers van Jong Ajax, werden Gery Vink (toen nog trainer van de A2) en stagiair Anastasiou benaderd. “Ik was natuurlijk al bezig met dit team. En ik weet hoe het spel is. Ik heb meteen ja gezegd, Ajax is voor mij ‘de club’, en ik vind het een grote eer om hier te zitten.”

Anastasiou zegt goed te passen bij Ajax en ook de samenwerking met Gery Vink als prettig te ervaren. “We passen goed bij elkaar, hij is ook een warm persoon. Hij is een open man en geeft iedereen de kans om te praten en zich te bewijzen. We proberen met elkaar goed te communiceren. Tot nu toe past alles goed en gaat het prima,” aldus de in 2005 tot Belg genaturaliseerde Griek. “Ons doel is een betere prestatie neer te zetten en dan met name beter voetbal. We willen als het kan alle wedstrijden winnen. Dat is ook ons doel vanaf dag 1, we willen alles winnen. Daarom zijn wij Ajax. Wij moeten gewoon onze dingen doen, niet iedereen voor zichzelf maar als team. En als ik dit zo zie moet dat geen probleem zijn.”