Zondag staat de wedstrijd tegen FC Groningen op het programma en hoewel Frank de Boer door de blessures van Tete en Riedewald in totaal maar vijf verdedigers tot zijn beschikking heeft, maakt hij zich geen zorgen. “Viergever en Van der Hoorn hebben tegen Feyenoord een goed signaal afgegeven.” De verwachting is dat Joël Veltman zondag weer als rechtsback start.

“Het was een beetje wennen maar ik begin het steeds leuker te vinden om rechtsback te spelen”, vertelt Veltman. De reserve-aanvoerder heeft nog wel een verbeterpunt: “Mijn voortzetting moet beter, maar dat is een kwestie van veel wedstrijden spelen”. In de gewonnen Klassieker moest de verdediger in de laatste twintig minuten nog hard werken: “Toen Elia erin kwam, dacht ik wel: ‘Nou kan ik nog aan de bak’. En dat heb ik ook gedaan. Ik moest kort zitten om hem niet te laten draaien. Uiteindelijk pakte dat goed uit.”

Ajax won de Klassieker met veel vechtlust en een goede mentaliteit. Wel is de Amsterdamse selectie waakzaam: “We zijn ons er heel erg bewust van dat we nu geen eendagsvlieg mogen zijn. Het kan niet zo zijn dat we er tegen Feyenoord vol ingingen en er zondag niets van bakken. Dat zou niet des Ajax’ zijn.”