Frank de Boer heeft dezelfde spelers opgenomen voor de wedstrijdselectie als voor het duel tegen FC FC Barcelona Legia Warschau Champions League VoorbeschouwingDordrecht, afgelopen zaterdag (4-0). In de basisopstelling is er wel een wijziging. Thulani Serero neemt de plek in van Jairo Riedewald. Iedere Ajacied hoopt natuurlijk op een herhaling van vorig jaar, toen Ajax wist de winnen van Barcelona (2-1). Van de doelpuntenmakers is er nog één over, de maker van de 1-0 was namelijk Serero. De maker van 2-0, Danny Hoesen, is in de transferperiode van afgelopen zomer vertrokken naar FC Groningen. Xavi scoorde via een strafschop de 2-1 namens Barcelona, na dat Joël Veltman de doorgebroken Neymar onderuit haalde. Het leek op een dubbele straf voor Veltman, omdat de centrale verdediger van het veld moest wegens een rode kaart. Het waren dubbele gevoelens voor de international, want de drie punten bleven in Amsterdam.

Ajax – FC Barcelona is te volgen via ons Twitterkanaal.

Scoreverloop:
36. Messi 0-1
76. Messi 0-2

Kaarten:
8. Mascherano (geel)
9. El Ghazi (geel)
34. Veltman (geel)
40. Moisander (geel)
42. Alba (geel)
45. Alves (geel)
71. Veltman (rood, tweede gele kaart)

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Serero (80. Denswil), Andersen (72. Riedewald); El Ghazi, Sigthórsson (61. Milik), Schöne.

Wissels Ajax: Boer, Kishna, Riedewald, Milik, Denswil, Viergever, Zimling.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Alves (83. Adriano), Bartra, Mascherano, Alba; Xavi, Busquets (80. Rafinha), Rakitic; Suárez, Messi, Neymar (74. Pedro).

Wissels FC Barcelona: Bravo, Piqué, Pedro, Rafinha, Douglas, Adriano, Munir. Ajax nieuws Ajax1.nl