Na een mooi voetbalweekend met onder andere een nederlaag van Vitesse, mogen NAC en Ajax zorgen voor het slotakkoord. Het kampioenschap kan Ajax bij een overwinning bijna niet meer ontgaan, het verschil op de achtervolging is maar liefst negen punten dan. Op papier zal het geen lastige wedstrijd moeten worden. De thuisploeg presteert erg wisselvallig en moet het doen met een twaalfde plaats. Toch is NAC-uit altijd lastig…

Om met drie punten naar huis te gaan, heeft Frank de Boer gekozen voor bijna dezelfde opstelling als tegen Cambuur. In tegenstelling tot vorige week begint Jaïro Riedewald vandaag op de bank. Daley Blind neemt zijn positie in, waardoor Christian Poulsen in de basis start. Naast Poulsen staan Serero en Klaassen. De laatste scoorde in de thuiswedstrijd (4-0) nog drie doelpunten. De vierde treffer kwam destijds op naam van Bojan. De Spanjaard begint op de bank.

NAC Breda – Ajax: 0-0 (0-0)

Opstelling Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Blind; Klaassen, Poulsen (’77 Bojan), Serero; Schöne, De Jong (‘8 Sigthórsson), Kishna (’60 De Sa)
Ongebruikte wissels: Vermeer, Duarte, Denswil, Riedewald

Opstelling NAC Breda:
Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Kwakman, Swerts; Buijs, Bodor, Matic; Hooi (’88 Perica), Poepon, Verbeek (’65 Sarpong)
Ongebruikte wissels: Babos, Suk, El Allouchi, Seuntjens, Van der Weg