Met de 3-0 zege op FC Twente nog vers in het geheugen staat de volgende tegenstander alweer klaar: RKC moet in Waalwijk verslagen worden. De Waalwijkers staan weliswaar in de degradatiezone, maar toonden dit seizoen aan een ware reuzendoder te zijn. In de ArenA werd Ajax op 0-0 gehouden door RKC.

“Never change a winning team”, een veel gebruikt gezegde dat niet voor Frank de Boer opgaat vandaag. Hij gooit zijn opstelling radicaal om met 4 wijzigingen. Boilesen lijkt nog niet fit genoeg voor twee wedstrijden zo kort achter elkaar, waardoor er weer plaats is voor Poulsen. De andere wijzigingen zijn opvallender: Kishna moet plaats maken voor De Sa, Serero maakt plaats voor Duarte en ook Bojan wordt vervangen, Sigthórsson neemt zijn plaats in.

De wedstrijd is te volgen via ons Twitterkanaal.

Scoreverloop:
’14 Joël Veltman (0-1)
’28 Davy Klaassen (0-2)

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Blind; Klaassen (’82 Serero), Poulsen, Duarte; De Sa (’63 Kishna), Sigthórsson, Schöne.
Ongebruikte wissels: Vermeer, Van der Hoorn, Bojan, Boilesen, Riedewald.

Opstelling RKC: Van Dijk; Van Hoevelen, Amieux, Gouano, Lamey (’26 Apau); Duits, Sno, Jungschläger; De Ridder, Beauguel (’56 Joachim), Castelen (’73 Anderson)