© Proshots

Ajax gaat in speelronde 21 proberen om zijn ongeslagen status van tien wedstrijden op rij uit te breiden naar elf wedstrijden. In de Johan Cruijff ArenA trad Ajax aan tegen nummer zestien NAC Breda. NAC dat eerder dit seizoen acht tegendoelpunten moest incasseren toen de Amsterdammers op bezoek kwamen, zal dit keer proberen de schade te beperken. Erik Ten Hag zag PSV gister avond makkelijk winnen van PEC Zwolle, dat na 43 minuten met 10 man verder moest. Zaak is dus voor Ajax om het gat met PSV niet groter dan 7 punten te laten worden.

Stroef begin

Ajax begint zonder verrassingen aan het duel met NAC, Ten Hag kiest voor de zelfde elf spelers die begonnen tegen FC Utrecht vorige week zondag. NAC begint brutaal aan de wedstrijd en komt dan ook na zes minuten al op voorsprong. Tot twee keer toe staat de verdediging te slapen, Ambrose mag net buiten de zestien uithalen en doet dit voortreffelijk, 0-1. Het eerste kwartier aan de kant van Ajax is niet best. De Amsterdammers produceren geen kansen en lijken erg veel moeite te hebben met de aanval te vinden. Na 25 minuten is het de door Manchester United begeerde Justin Kluivert die de assist verzorgd, Donny van de Beek kan simpel binnen koppen, 1-1. Kort voor rust gaat Neres op avontuur, hij schiet net buiten de zestien en werkt de bal prima achter Birighitti, 2-1. Ajax overtuigd niet in de eerste helft maar gaat uiteindelijk wel met een voorsprong de rust in.

Géén overtuiging

NAC wisselt in de rust, Mets gaat naar de kant, Rai Vloet komt voor hem in de plaats. Ajax leek goed uit de kleedkamer te komen, toch krijgt NAC de overhand na een uur te hebben gespeeld. Tot onvrede van het publiek laat Ajax NAC steeds meer in de wedstrijd komen. Ajax weet niet te overtuigen deze wedstrijd. Het creëert weinig kansen, er zit weinig snelheid in het spel en van de bewegende mensen die Ten Hag graag wilt zien is weinig te zien. Ajax mag van geluk spreken dat het deze wedstrijd winnend gaat afsluiten en dat het niet tegen een tegenstander speelt die meer tegenstand bied. Één lichtpuntje vandaag is het debuut van Mazraoui, net voor tijd krijgt de jongeling nog wat minuten. Eerder mochten Siem de Jong en Maximilian Wöber hun opwachting maken. Waar Ten Hag vorige week zijn wissels liet zitten maakt hij dit keer wel gebruik van zijn maximaal aantal wissels. Een van de mindere spelers deze middag, Hakim Ziyech tekent vlak voor tijd voor de 3-1. Uit een vrije trap scoort de Marokkaan en laat hij iedereen toch nog even van de stoeltjes afkomen.