Ook het tweede oefenduel van vandaag is door Ajax gewonnen: De Graafschap werd met 0-3 verslagen. In een aardig gevulde Vijverberg namen Sigthórsson, Fischer en Moses Daddy de doelpuntenproductie voor hun rekening.

Ajax begon met een sterke opstelling tegen de Superboeren, alleen rechtsbuiten Lesley de Sa viel op tussen de overige namen (negen A-internationals en jeugdinternational Joël Veltman).

Met de teruggekeerde Ricardo van Rhijn en Daley Blind in de basis, was Ajax in de eerste helft ongeconcentreerd en slordig. Er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Lichtpuntje in een verder weinig boeiend eerste deel, was de bedrijvige Viktor Fischer. Ook hij kon echter niet voorkomen dat de spelers met een 0-0 stand aan de thee gingen.

In de tweede helft ging het wat beter lopen bij de Amsterdammers en ontstonden er meer kansen. Al na vier minuten wist spits Kolbeinn Sigthórsson het net te vinden, na goed voorwerk van Lesley de Sa. Kort daarna was het weer raak: na een pass van de ingevallen Sven Nieuwpoort, kaatste Siem de Jong mooi op Fischer die het leer koel tegen het net werkte. Vrijwel direct na de goal, bracht Ajax acht nieuwe spelers in. Hiertoe behoorden ook debutanten Sam Hendriks, Marvin Höner en Moses Daddy. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand door een corner met een acrobatische hakbal tot doelpunt te promoveren: 0-3.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn (’46, Nieuwpoort), Veltman, Moisander, Blind (’46, Koppers); Schöne, De Jong, Serero; De Sa, Sigthórsson, Fischer.

Opstelling Ajax na 60 minuten: Cillessen; Nieuwpoort, Gravenberch, Kuipers, Koppers; Sporkslede, Lobotka, De Kamps; Moses, Hendriks, Höner.

Scoreverloop:
’49 Kolbeinn Sigthórsson (0-1)
’60 Viktor Fischer (0-2)
’65 Moses Daddy (0-3)